Mauser lovska oprema je najboljši način za uspešen lov

Zgodovina podjetja Mauser sega v osemdeseta leta prejšnjega stoletja, ko sta brata Mauser, Paul in Wilhelm, oblikovala Mauser Model 1871, prvo vojaško v Nemčiji s kovinskimi vložki, sprejeto kot Gewehr 71 ali Infanterie-Gewehr 71. Mauser podjetje je razvilo tudi znameniti seriji lovske opreme Gewehr 98 in Karabiner 98k.

Lovska oprema Mauser

Blagovna znamka Mauser je že več kot 140 let simbol resničnih in uspešnih lovskih izkušenj. Vsa lovska oprema proizvajalca Mauser temeljijo na tradicionalnih vrednotah v kombinaciji z najsodobnejšo tehnologijo. Zanesljiva, najsodobnejša tehnologija lovske opreme, trdne enodelne jeklene konstrukcije je lovska oprema Mauser prava klasika, ki jo še vedno cenijo po vsem svetu. Tako je Mauser lovska oprema med najpriljubljenejšo opremo med lovci, tako začetniki kakor izkušenimi. Pripisujejo ji veliko prednosti, izjemno kakovostni izdelki, s pomočjo katerih si lahko vsak lovec zagotovi veliko več uspešnih lovov. Vsekakor pa je dobro, če upoštevamo različne lastnosti izdelkov, saj je nujno, da dosežemo pričakovanja in želje. In glede na razlike, je najbolj smiselno, da se pred nakupom pozanimamo o lastnostih določenih Mauser izdelkov.

Zgodovina podjetja Mauser sega v osemdeseta leta prejšnjega stoletja, ko sta brata Mauser, Paul in Wilhelm, oblikovala Mauser Model 1871

Mauser dodatki

Izdelki z blagovno znamko Mauser vključujejo trde in mehke kovčke, zanke, oblačila (kape in telovnike), ščitnike za ušesa, olje za premaz in nosilce.

Lovska oprema Mauser

Med osemdesetimi in štiridesetimi leti prejšnjega stoletja je podjetje Mauser izdelalo tudi več različnih modelov lovske opreme, začenši leta 1896 s C96, splošno znanim kot “metla”. Druga lovska oprema Mauser je bila žepna lovska oprema leta 1910 in 1914, žepna oprema model 1934.

Ročaji lovske opreme zagotavljajo sproščeno rokovanje, ki omogoča hitro in natančno upravljanje. Omogoča sproščen položaj glave pri uporabi, zlasti pri uporabi teleskopskega merilca. Ročaj lovske opreme in naslon za lica sta oblikovana tako, da lahko desničarji in levičarji opremo sproščeno uporabljajo. Druga posebna značilnost ročaja lovske opreme je njegova ergonomska vsestranskost, ki tako majhnim kot velikim rokam omogoča optimalen oprijem in uporabo s popolnim nadzorom. Velika luknja za palec omogoča hiter oprijem opreme.

Mauser lovska oprema je prisotna po celem svetu in velja za eno od najkakovostnejših in najbolj zaželenih kosov lovske opreme. Res pa je, da so tudi pogoji lova lahko zelo različni in se bomo na podlagi teh odločili, katere potrebe mora določena oprema zagotavljati. Nikakor pa ne moremo pričakovati, da bo tudi vrhunska lovska oprema rešila lov namesto nas, kajti izredno pomembne so tudi hkrati sposobnosti lovca.

Objave iz iste kategorije: