Modni dodatki naredijo piko na “i” vsake garderobe

Ženske imamo rade lepa oblačila, vendar ta za urejenost niso vse, kar potrebujemo. Ne glede na to, ali se urejamo za vsakdanje dejavnosti ali za posebne priložnosti, so pomembni tudi modni dodatki, ki nam pomagajo ustvariti poseben videz ter svoj lastni stil.modni-dodatki

Kaj vse so modni dodatki?

Med klasične modne dodatke štejemo v prvi vrsti nakit, torej ogrlice, zapestnice, uhane in prstane, poleg teh pa tudi že nekoliko pozabljene broške oziroma zaponke. Z lahkoto mednje umestimo tudi posebne dodatke za lase, pa naj bodo to opaznejše in umetelno izdelane lasne zaponke za posebne priložnosti, ali pa celo tiare, ki so ponovno priljubljene za poroke in maturantske plese.
Večina drugih modnih dodatkov pa opravlja dvojno funkcijo: tako estetsko kot praktično. Tako je vsakdanja, poslovna ali večerna torbica namenjena tudi shranjevanju vseh potrebščin, brez katerih ne moremo. Rute in šali pomagajo ustvarjati lep videz, vendar je njihova prva naloga predvsem to, da nas grejejo oziroma pokrivajo vrat in ramena, še zlasti takrat, kadar imamo na sebi oblačila z nekoliko bolj globokim izrezom. Enako dvojno funkcijo imajo tudi pasovi, ki so lahko zaradi svoje oblike in barve pika na “i” obleki, ali pa so tudi povsem diskretni in neopazni. Modni dodatek, ki počasi tone v pozabo, je zapestna ura. Nekoč je bila nujna za poznavanje časa, danes pa so jo nadomestile sodobne naprave (mobilni telefoni). In nenazadnje so zanimivi modni dodatki tudi tisti, za katere se odločamo glede na vreme: pokrivala v obliki klobukov ter dežniki (senčnikov ne bomo posebej omenjali, saj so že davno utonili v pozabo in niso več »obvezna oprema« urejene ženske, tako kot so bili nekoč).

https://www.youtube.com/watch?v=ME3SbCr0cy0

Kako nositi modne dodatke?

Modni dodatki (lideja.com) se vedno izbirajo glede na priložnost in oblačila. Zagotovo je pomembno, kaj vam je všeč, potrebno pa je paziti na skladnost in primernost. K vsakdanji poslovni garderobi tako včasih ne moremo nadeti nakita, ki je zelo vpadljiv, k večerni toaleti pa včasih ne pristaja nakit, ki je komaj opazen. O marsičem odloča vas osebni stil, a če modnih dodatkov niste vajeni, je najbolje, da jih nosite z nekaj previdnosti. To pomeni, da se odločajte za nekoliko manjše število kosov, ki pa bodo opazni. Nadenite si torej zgolj okras za lase ali zgolj ogrlico, pa bo povsem zadostovalo – videti boste urejeni, ne boste pa se počutili načičkani »kot novoletna jelka« in zato vam bo udobno, kar pa je nenazadnje najbolj pomembno. Največja napaka je namreč pogosto prav ta, da si nadenemo komplet modnih dodatkov. Res je sicer, da se modni dodatki oziroma nakit pogosto ponujajo ravno na takšen način, vendar je težko nositi vse kose hkrati.
Preden se odločite za modne dodatke, jih torej velja zložiti vse na kup oziroma, še bolje, nadeti oblačila na obešalnik oziroma lutko (če jo imate,), nato pa poleg dodati še dodatke. Tako boste hitro ugotovili, ali je bolje, da dodate zgolj zanimiv šal, torbico in skromne uhane, ali pa je glede na obleko bolje, da turo pozabite ter se raje odločite za uhane, ki bodo resnično izstopali.
Ne pozabite, kaj pravijo tisti, ki so jim oblačila in modni dodatki v malem prstu: manj je več!

Objave iz iste kategorije: