Foto knjiga je nekaj, kar moramo imeti doma

Se še spomnite časov, ko smo listali po albumih, se smejali našim preteklim dogodivščinam, obenem pa smo se jezili, ker je bil album slabo izdelan, pa so listi ter fotografije navzkrižno letele ven? Kako bi jih lahko pozabili, kajneda? No, potem pa je končno prišla rešiteljica, ki jo imenujemo foto knjiga. Lahko rečemo, da je to knjiga, ki je povozila album in ga sedaj nekako nadomešča v svoji boljši različici.

Tak tip »albuma« je izredno priljubljena knjiga, kjer dandanes shranjujemo svoje fotografije, torej svoje spomine iz preteklih dogodkov, na katere smo izjemno ponosni. Tovrstne knjige lahko izdelamo sami, če imamo za ta proces primerna orodja, lahko pa jih damo v izdelavo strokovnjakom oziroma podjetjem, ki nam ponujajo tovrstno dejavnost že za zelo nizke in vsem dostopne cene.

 

Če želimo, da je foto knjiga s slikami povsem naš lasten izdelek, potem moramo imeti izbrane fotografije, ki jih bomo dali v knjigo, ter seveda tudi program, s katerim bomo fotografije obdelali … Sledi še tiskanje knjige, ki ga za nas opravijo strokovnjaki in delo je že skoraj opravljeno. Pri tem ne smemo pozabiti tudi dejstva, da se moramo odločiti, v kakšnem formatu bo foto knjiga, kako bo vezana ter na kakšnem papirju jo bomo stiskali. Vse je namreč zelo pomembno, saj so to dejstva, ki pripomorejo h končni kvaliteti in tudi ceni izdelka.

Če pa imamo raje, da je foto knjiga narejena s strani ljudi, ki imajo s tem dolgoletne izkušnje, potem je naša naloga samo ta, da jim po mailu ali preko USB ključka ali preko česa podobnega predamo izbrane fotografije, povemo svoje želje in naše delo je tako zaključeno. Izkušeno podjetje nas po nekaj dneh pokliče, mi pa pridemo tja iskat to dragoceno knjigo, ki jo bomo prelistavali, kadarkoli si bomo pač to želeli in jo kazali tudi našim znancem. Skupaj pa se bomo veselo spominjali preteklih dogodkov.

Objave iz iste kategorije: