Igrače za otroke in tudi za tiste malo večje

Igrače za otrokov razvoj

Otroške igrače so izjemno pomembne za otrokov razvoj. Narejene so tako, da se otrok z njimi uči skozi igro, nauči se opazovanja, reakcij, spoznava barve, se uči štetja, branja in še marsikaj. Starši so tisti, ki vedno znova presojajo ali je neka igrača primerna za otroka ali ne.

Čeprav imamo veliko različnih služb, uradov in organizacij, ki bdijo nad igračami različnih proizvajalcev, ki jih izdelujejo v podjetjih na naših tleh ali v tujini ter veliko medijev, ki sledijo novemu trendu igrač za otroke, jih opisujejo in tudi recenzirajo, so na koncu seveda glavni motor industrije ravno starši, kajti oni so plačniki in če igrače niso všeč njim, jih preprosto ne bodo kupili.

Igrače in otroke v peskovnik

Peskovnik je priljubljena točka otrok, še posebej v poletnem času. No, takrat, ko so otroci po mivki tacajo bosi in jim doma iz kratkih hlač preprosto stresemo kilogram umazanije in jih potem takoj umijemo še gre. Manj veseli pa smo starši takrat, ko se otroci lotijo igranja s kanglicami in lopatkami v lepi obutvi, čistih hlačah in s sveže umitimi lasmi.

Prvi otrok naredi potičko, drugi potem po njej potolče z lopatko, nato pa zajame nekaj mivke in jo vrže visoOOooko v zrak. In pade naravnost za vrat vašemu malemu pobalinu in sredi gosto skodranih las vaše hčerke. Tudi vas ob tem vrže malo v zrak, ampak se zadržite. Saj je pomlad – naj uživajo, saj se niso igrali celo zimo! No, ali pa »saj je jesen, naj uživajo, saj bo kmalu zima in ne bodo mogli«. V resnici otrok ne zanimajo letni časi. Igrače so igrače in če jih imate s seboj, si bodo tudi ob bližnjem kupu umazane zemlje naredili krasno igrišče.

Na plažo z veliko igračami

Če boste doma pozabili igrače (www.igraca.eu), ki bi jih lahko otroci varno uporabljali na plaži in se ne bi ves čas bali, da jih bo odpihnil veter (kot denimo karte ali denar od igre Monopoly ali pa celotno igralno ploščo igre Naseljenci otoka Catan), se boste potem na plaži zaman spraševali kdaj boste imeli deset minut miru, da bi v miru prebrali roman, ki ste si ga posebej za dopust sposodili v knjižnici.
catan-junion
Najboljše igrače za na plažo so plastične in velike, podobne tistim za v peskovnik. Seveda pa lahko s seboj odnesete tudi malce težje žoge (tiste za napihnit burja odnese kamorkoli si ne želite) ali pa kakšno enostavno digitalno igro – ne dovolite otroku, da bi cel dan na plaži igral igrice na mobilnem telefonu.

Najboljše igrače ostanejo doma

Leseni vlakci naj ostanejo doma, prav tako Lego in Hubelino kocke, no pa še kaj drugega tudi. Naj se otroci naučijo kaj je vredno nekaj več, ne samo vam kot strošek nakupa, ampak tudi njim, kot igrača s katero se nadvse radi in pogosto igrajo. Naučite jih, da pazijo svoje igrače in cenijo in spoštujejo vaš trud, da ste jih kupili.

Objave iz iste kategorije: