Kaj sploh je organska kozmetika?

Velikokrat se zgodi, da boste v trgovinah zasledili kozmetiko, ki je označena pod naravno, kar pa lahko velikokrat pomeni vse drugo, kot to, da je ta kozmetika organska. Čeprav je oznaka za naravno kozmetiko, se pod to verjetno šteje le nekaj sestavin, ostale pa so sintetične, pridobljene iz derivatov.organska-kozmetikaKajti kozmetika, ki ni naravna in vsebuje agresivne sestavine, lahko povzroči alergijske reakcije in lahko pusti na koži hude posledice. Hkrati pa koža pri nenaravnih izdelkih postane odvisna od njihovih sestavin in s tem kožo obremenijo in polenijo. Da pa bi se prepričali, da so kozmetični izdelki popolnoma naravni, pa morajo imeti na sebi etiketo s certifikatom, ki zagotavlja, da so iz popolnoma naravnih sestavin. Organska kozmetika bo sama skrbela za svojo kožo in njeno naravno delovanje, saj so sestavine iz narave predelane koži naravno in so zanjo hranilne in prijazne.

Organska kozmetika s certifikatom

Ko boste v trgovini kupovali izdelke, se le dobro prepričajte, da so ti popolnoma organski in da vsebujejo certifikat. Ker le oznaka za organsko kozmetiko še ne pomeni, da so vse sestavine v embalaži popolnoma organske za vašo kožo. Seveda pa se lahko zgodi, da je nekatera kozmetika ravno tako popolnoma naravna in ne vsebuje certifikata, ampak v tem primeru pa morate prodajalcem popolnoma zaupat in hkrati boste za to kozmetiko odšteli kar nekaj denarja. Certifikati pa se med seboj seveda tudi razlikujejo. Naravna kozmetika ima certifikat, ki je drugačen kot pa za organsko kozmetiko, ki velja za najstrožji evropski certifikat. Oznaka certifikata za naravno kometiko je BDIH, certifikat za organsko kozmetiko pa Siol Association.

Kakšna je razlika med bio in organsko kozmetiko?

Velikokrat ljudje mislijo, da so bio, eko in organska kozmetika enake kakovosti, ampak temu seveda ni tako. Samo oznaka na kozmetiki ne pomeni ničesar in imena sploh niso zaščitena, zato se je potrebno prepričati na drug način. Preverjajte certifikate na embalaži, ki so si med eko, bio in organsko kozmetiko precej različni in jih boste tako lažje prepoznali. Seveda pa je pomembno, da kljub oznakam na embalaži še vseeno preberete sestavine, ki jih določen izdelek vsebuje in se še sami popolnoma prepričate, da kupujete naravno neoporečen izdelek.

https://www.youtube.com/watch?v=jEV8WIThY8M

Objave iz iste kategorije: