Naravni deodoranti izdelani kar doma

Naravni deodoranti izdelani doma, so danes več kot odlična poteza, da boste natančno vedeli kaj vaš deodorant vsebuje in kakšen je sam postopek dela. Poleg tega pa ne potrebujete veliko truda, da to izdelate sami in s tem pripomorete, da se vaša koža prehranjuje z popolnoma naravnimi izdelki.
Naravni deodoranti
Pomemben je le dober recept, ki ga lahko poiščete na spletu ali v kakšni knjigi in seveda potrebne sestavine. Za vse ostalo pa le natančno sledite postopkom in vaš deodorant bo izdelan popolnoma naravno in brez škodljivih sestavin. Ljudje se premalokrat zavedajo kako pomembna je za nas koža in kako škodljivi so izdelki za nego kože, ki jih kupimo v trgovini. Res je da nam tisti trenutek verjetno pomagajo, ampak dolgoročno pa zagotovo ne, kar se opazi tudi pri samem staranju kože ali pa v najslabšem primeru pri pojavu kožnega raka.

Naravni deodoranti, brez stranskih učinkov in dolgotrajnih posledic

naravni-deodorant

Koža je zelo občutljiv organ, za katerega je potrebno zelo dobro skrbeti. Vsaka koža se odziva drugače, vsaka koža deluje drugače in vsaka koža potrebuje drugačne sestavine, ki ji pomagajo pri ohranjanju in negi. Ampak zelo dobro je vedeti, kakšni izdelki ji odgovarjajo. Nekateri imajo suho kožo, drugi mastno kožo, nekateri imajo mozolje, drugi imajo alergije, vsi so si med sabo precej različni in nihče od njih ne bo uporabljal iste kreme. Naravni deodoranti imajo tukaj zelo pomembno vlogo, saj ne puščajo dolgoročnih posledic in so primerni za vsakogar in za vsako vrsto kože, saj ne vsebujejo stranskih učinkov in koži škodljivih sestavin.

Iz česa so sestavljeni naravni deodoranti

Naravni deodoranti imajo zelo malo sestavin, ki so vaši koži izredno prijazni. Da si boste izdelali svoj naravni deodorant, boste potrebovali; sodo bikarbono, koruzni škrob, kokosovo olje in nekaj kapljic eteričnega vonja, ki vam je všeč in želite dišati po njem, seveda pa z njim nikar ne pretiravajte. Ko boste imeli vse te sestavine pa se lahko lotite natančnega postopka, ki vam bo omogočil, da boste lahko uporabljali svoje popolnima naravne deodorante. Seveda pa tukaj sledi tudi opozorilo! V primeru, da se vam na koži pojavi kakršna koli rdečica, zmanjšajte količino sode bikarbone.

Objave iz iste kategorije: