Vrste hrane za pse

Mokra hrana za pse

Lastniki oziroma skrbniki psov natančno vedo, s katero vrsto hrane bodo najbolj osrečili hišnega ljubljenčka. Izbira primerne hrane za živali je nekoliko težja, če šele postajate lastnik oziroma skrbnik. V tem primeru se je pred nakupom pametno pozanimati, katere vrste hrane za psa so sploh na voljo in katero je najbolje izbrati in zakaj.

Ena od vrste hrane je mokra hrana za pse, za katero je značilno, da vsebuje zelo visok delež vlage. Navadno mokro hrano psom dajemo v kombinaciji s suho hrano, prav tako tudi kot povsem samostojni obrok.

Primerjava med suho in mokro pasjo hrano

Poleg mokre pasje hrane je na voljo tudi suha in polvlažna. Na voljo sta dve osnovni vrsti suhe pasje hrane. To so briketi in peleti. Skupna lastnost je, da so torej suhi, v ostalih lastnostih pa se med seboj precej razlikujejo. Briketi so ekstrudirani. To pomeni, da se obdelujejo pri višjih temperaturah, približno tretjino ure. S tem pa se seveda nekatere snovi v hrani uničijo. Pri peletih gre za povsem drugačen postopek. Gre za hladno stiskanje, kjer so torej temperature nižje, vse skupaj traja krajši čas.

Mokra hrana za pse
Razvajajte svojega psa z vrhunsko mokro hrano za pse

Mokra hrana za pse se s suho lahko odlično kombinira, lahko pa predstavlja samostojni obrok za psa. Takšna vrsta hrane se zelo priporoča za tiste pse, ki nasploh zaužijejo premalo tekočine, ker na takšen način lahko v telo psa vnesemo zadostno količino vode.

Slabost hranjenja psa z mokro hrano

Čeprav se zdi, da je mokra hrana za pse mnogo slajša, pa seveda prinaša nekaj slabosti. Ena je na primer, da se z mokro hrano psu hitreje nabirajo obloge na zobeh. Kasneje nastane zobni kamen. Slednje je predvsem značilno za majhne pse, ki so nekoliko bolj nagnjeni k nalaganju oblog na zobeh. Če psu vsakodnevno ščetkate zobe, potem vas omenjeno ne bi smeli skrbeti.

Prednosti in slabosti mokre konzervirane hrane za pse

Pri izbiri mokre hrane za pse je treba paziti tudi na kakovost. To si boste zagotovili z izbiro pasje hrane priznanega proizvajalca oziroma blagovne znamke.

Kaj je polvlažna hrana za pse?

Polvlažna hrana je po strukturi med mokro in suho hrano. Gre torej za vrsto hrane, ki je narejena z nežnim kuhanjem v lastnem soku, ne da se ob tem dodaja voda. Na takšen način proizvajalci ohranjajo vse naravno prisotne sestavine.

Mokra hrana za pse
Polvlažna hrana za pse je narejena z nežnim kuhanjem v lastnem soku. Voda se ne dodaja.

Mnogi lastniki živali prisegajo na uporabo polvlažne hrane. Pogosto jo označujejo kot vrhunska hrana za pse, ki se od drugih vrst razlikuje po tem, da ne nabrekne v želodcu.

Najbolje založena trgovina za male živali

Kupovanje hrane in drugih izdelkov za živali se je v veliki meri preselilo na splet. Tudi na njem obstajajo zelo dobro založene prodajalne, v katerih lahko kar od doma oziroma na daljavo naročate vse, kar potrebujete za svojega hišnega ljubljenčka.

Zagotovo pa ni vseeno, v kateri spletni prodajalni za živali nakupujete. Če vas zanima, katera je najbolje založena trgovina za male živali, si vzemite nekaj časa za brskanje po spletu.

Najbolje prodajani izdelki v trgovini za male živali

Hrano in opremo za vaše hišne ljubljenčke dandanes lahko kupite že skorajda na vsakem koraku. Kljub temu pa je specializirana trgovina za male živali zagotovo daleč najboljša izbira. V njej najdete vse za živali na enem mestu, obenem pa ste lahko povsem prepričani, da so izbrani izdelki dobre kakovosti.

Med najbolje prodajane izdelke v prodajalnah za male živali zagotovo sodi hrana za živali. Ta je lahko različnih vrst. Če vas na primer zanima pasja hrana, izbirate lahko vsaj med tremi osnovnimi vrstami. To so suha, mokra in povlažna hrana za pse. Poleg tega se zelo dobro prodajajo tudi različni pasji priboljški, ki jih svojemu kosmatincu ponudite samo občasno.

Lastniki oziroma skrbniki živali v trgovinah za male živali zelo pogosto posegajo tudi po opremi oziroma izdelkih, ki živalim ponujajo še večje udobje. To so na primer najrazličnejše podloge, ležišča. Če imate hišnega ljubljenčka večinoma časa v notranjosti svojega doma, si morate omisliti tudi stranišče za žival.

Trgovina za male živali ponuja tudi najrazličnejša igrala oziroma igrače za hišne ljubljence. Ne nazadnje pa poskrbi tudi za lastnike živali. V njej lahko izbirajo med majicami s pomenljivimi zapisi.

Hrana za živali priznanih blagovnih znamk

Trgovina za male živali je zagotovo odlično mesto, kjer kupujete zgolj vrhunsko hrano za hišne ljubljenčke. V njej najdete najrazličnejše vrste hrane samih priznanih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk.

Objave iz iste kategorije: