Kaj sploh je padalska vrv?

V tujini je vrv Paracord zelo popularna. Tudi v Sloveniji doživlja razcvet! Ste že naleteli nanjo?

padalska vrvica

Padalska vrv je najlonska, sestavljena vrv, ki jo dosti ljudi uporablja za izdelavo različnih predmetov. Zelo popularne so tako imenovane “zapestnice preživetja”, poleg tega pa pasje ovratnice, povodci, pasovi za hlače itd..

Toda zakaj ime zapestnica preživetja?

Padalska vrv je vsestransko koristna in je zelo priznana kot sredstvo preživetja. Dokler se ne znajdete sami v naravi si verjetno sploh ne morete predstavljati kako bistvena je vrv. Z to lahko brez problema postavimo zavetje, zgradimo mnoge predmete, lovimo živali, ribe, naredimo imobilizacijo uda, ustavimo krvavitev. Dejansko je aplikacij vrvi Paracord tako veliko, da jih na tej točki ne morem vseh našteti. Dobro pa je vedeti zakaj je vrv tako popularna med taborniki, vojaki, navdušenci nad naravo, kot tudi tistimi, ki imajo izdelovanje izdelkov iz vrvi za hobi.

Značilnosti vrvice Paracord

Vrvica je izredno trpežna. Drži lahko 550 funtov (preračunano je to nad 250 kilogramov). Sestavljena je iz večih nitk in zunanjega sloja, kar pomeni, da jo lahko tudi razdremo in uporabimo notranje nitke za ribolov, šivanje in druge namene. POnavadi je znotraj med 5 in 7 nitk, ki se delijo še na manjše. Klasičen tip vrvice je imenovan tip 3 in drži 550 funtov (pounds). Najdemo jo v različnih barvah, od klasičnih vojaških, do neonskih, ter tudi tistih, ki se svetijo v temi.

Kaj lahko naredimo iz vrvi?

Kot omenjeno, lahko naredimo mnogo različnih stvari iz padalske vrvice. Poleg naštetih so popularni obeski za ključe, različne torbe in mošnje, ogrlice, obeski. Nekaj primerov izdelkov iz te vrvice najdete tu:

 Se jo splača poizkusiti?

Vrv je brez dvoma zelo uporabna. Osebno z njo delam že par let in sem z njeno pomočjo ustvaril mnogo izdelkov, od ovratnic za pse, zapestnic, obeskov za ključe in mnogo drugih uporabnih stvari. Zame je odličen hobi, navdušenci nad preživetjem v naravi pa bodo tudi prišli na svoj račun, saj je vrvica vsestransko uporabna.

Objave iz iste kategorije: