Kakavovo maslo za različne užitke

Le kdo ni navdušen nad slastno čokolado in se mu kar pocedijo sline, ko pomisli nanjo ali jo zagleda? Obožujejo jo tako otroci kot odrasli, marsikdo pa je prav nor nanjo, ker je tako dobra in okusna.kakavovo maslo
Naše slastne čokolade pa ne bi bilo, če ne bi bilo kakavovca, drevesa, na katerem rastejo kakavova zrna. Iz njih se pridobiva tudi kakavovo maslo, ki pa ni le najpomembnejša sestavina kvalitetne čokolade, temveč tudi zelo zdravo, uporablja pa se lahko tudi za nego kože, ki tako postane mehka in dišeča po čokoladi …

Čokolada je lahko zdrava

Kupljena čokolada vsebuje le majhno količino kakavovega masla. Poleg tega je v čokoladah velikokrat maslo slabše kakovosti, dodano pa je tudi veliko sladkorja in drugih sestavin, zaradi katerih takšna čokolada ni prav nič zdrava. Kljub temu pa to še ne pomeni, da tudi čokolada ne more biti zdrava!

Kakšna je kvalitetna čokolada?

Najbolj zdrava je čokolada, v kateri je glavna sestavina kakavovo maslo, ki ima na naše telo veliko pozitivnih učinkov. Med drugim namreč vsebuje veliko vitamina E, ki pomaga naši koži, nohtom in lasem, da postanejo bolj prožni in sijoči. Vitamin E deluje tudi proti staranju, zato nas košček kvalitetne čokolade ohranja mladostne.
Marsikje že lahko kupite kvalitetno čokolado, še bolje pa je, če jo naredite sami doma. Izdelava je enostavna in vam ne bo vzela veliko časa, vaša kuhinja pa bo opojno dišala po maslu iz zrn kakavovca. Takšno maslo ima namreč čudovit vonj.
Domačo čokolado si boste tako lahko privoščili brez skrbi, saj boste vedeli, da vsebuje same kakovostne vsebine. Njena glavna sestavina bo kakavovo maslo in priporočamo vam, da izberete takšnega ekološke pridelave, saj je takšno vsekakor najboljše.

Naj vaša koža diši po čokoladi!

Kakavovo maslo pa se ne uporablja le v prehrani, temveč je čudovito mazilo za kožo. Zaradi že omenjenega vitamina E kožo naredi gladko in sijočo, pomaga pa tudi proti gubam in staranju. To ve marsikatera zvezdnica, ki ga zato vsakodnevno uporablja, poleg tega pa ji je zagotovo všeč tudi njegov čokoladni vonj, ki bo navdušil tudi vas. Še bolj pa boste veseli, ko boste videli, da ste na popolnoma naraven način prišli do lepe kože.

https://www.youtube.com/watch?v=dG-Nhcosdt4

Objave iz iste kategorije: