Chromecast 2015 – najboljša nova igračka za ljubitelje tehnologije

Se spomnite časov, ko so se nam mobilni telefoni zdeli znanstvena fantastika? Če ste pripadnik mlajše generacije, potem si življenja brez mobilnega telefona niti zamisliti ne morete, saj uporabljamo mobilnik za vse vrste komuniciranja in zabave.chromecast
Da lahko svoj mobilni telefon v trenutku povežemo s televizijo in tako naredimo komunikacijo, zabavo ali deljenje spominov še boljše, pa poskrbi nova tehnološka igračka, imenovana Chromecast 2015.

Kaj vse se skriva na vašem telefonu?

ker so telefoni vse bolj zmogljivi in lahko na njih tudi s pomočjo dodatnih spominskih kartic hranimo neverjetno količino podatkov, ni nič nenavadnega, da jih marsikdo uporablja ne le kot napravo za komuniciranje, temveč tudi kot neke vrste prenosni »disk« – na njem hranimo fotografije in videoposnetke, nanj si naložimo filme, igramo igre. Težava telefona pa je seveda v tem, da je priročen za uporabo na poti, a ko smo doma ali želimo vsebine na njem eliti s kom drugim, si še vedno želimo, da bi jih lahko prikazali na velikem ekranu.
Moramo vsebine pretočiti na računalnik in si jih ogledati na monitorju? To je ena izmed možnosti, še veliko bolje pa je, če uporabljate Chromecast 2015 in tako vsebine brez težav sproti prenašate na televizijo. Posnetek, ki ste ga naredili na telefon, je lahko takoj predvajan na vaši veliki TV, ne da bi imeli s tem kaj dela.
Kako je to mogoče?

chromecast-wi-fi-vmesnik

Chromecast 2015 povezuje

Mobilni telefon in televizijo lahko popolnoma »sinhronizirate« z uporabo male napravice, imenovane Chromecast, ki na videz spominja na majhen USB ključek okrogle oblike – da tudi po tej plati spominja na Googlov Chrome, po katerem je dobil ime. Sicer pa ni nujno, da uporabljate Chrome. Chromecast 2015 vstavite v televizor, na telefon naložite aplikacijo, in že imate lahko televizijo namesto zaslona telefona ne glede na to, ali uporabljate Android ali ste bolj naklonjeni »i« izdelkom. Mimogrede torej poskrbite za »streaming« vaših telefonskih vsebin na televizijski zaslon.
Lahko s Chromecastom 2015 na TV predvajate zgolj slike in posnetke z vašega mobilnega telefona? Ne, pravzaprav ga lahko uporabljate za prenos prav vsega, pa ne le s telefona, temveč tudi z drugih naprav – na primer z z iPoda, iPada in podobno.

https://www.youtube.com/watch?v=TK4u6wm-HIk

Objave iz iste kategorije: