Powerbank – praktični prijatelj na terenu

Ne potrebujem vse, a najbolj nujno si zagotovo želim.
Powerbank me je že večkrat rešil iz neprijetne situacije, ko mi je na terenu zmanjkalo baterije v telefonu in sem mobilni telefon preprosto priključil na powerbank in ga ponovno napolnil. Nič ni lažjega, kot tablični računalnik, mobitel ali celo dva naenkrat, priključiti na USB priključek in powerbank že polni eno ali več naprav naenkrat.powerbankNa trgu je zelo veliko elektronskih naprav, brez katerih praktično ne moremo ali ne želimo več, vse po vrsti pa se polnijo s polnilci. A te polnilce morate nositi s seboj in imeti nekje možnost, da jih priključite na elektriko. Powerbank je v resnici baterija, ki jo napolnite že doma, na terenu pa potem mobilni telefon polni v žepu vaše bunde med hojo ali v nahrbtniku, medtem, ko se vzpenjate v hrib, kolesarite in podobno. Powerbank lahko uporabljate v najrazličnejših situacijah, kot je denimo vožnja kolesa. Med vožnjo morda uporabljate manjšo navigacijsko napravo, da ne zaidete iz poti, powerbank pa obesite nekam na krmilo in med vožnjo bo navigacijsko napravo počasi polnil, da se vam ne bo izpraznila. Nekateri modeli se polnijo tudi sami na sončne celice, sicer pa ga v prvi gostilni ali doma zopet priključite na električno omrežje in zopet bo postal vaša potovalna baterija.

Ni vsak powerbank enak

Veliko ljudi, ki se je že srečalo s powerbankom se pogosto vpraša, po čem se powerbanki pravzaprav razlikujejo. Seveda je prvi odgovor – po videzu! Lahko so različnih velikosti, barv, pa tudi praktični elementi na njih so različnih, kot denimo prikazovalnik trenutne stopnje napolnjenosti in podobno. Vendar pa nas gotovo veliko bolj zanimajo tehnične lastnosti. Med te v prvi vrsti spada zmogljivost naprave. Powerbank se namreč napolni tako, kot baterija vašega telefona. Če imate denimo baterije zmogljivosti 4.000 mpAh, powerbank pa denimo 8.000, bo lahko telefon napolnil dvakrat v celoti. Obstajajo pa tudi takšni, ki imajo nekajkrat takšno zmogljivost in seveda vam je v interesu, da vzamete kar najbolj zmogljivega, kajti tudi mobilni telefoni in tablični računalniki so vse zmogljivejši, uporabljamo jih že za mnogo reči, kot so brskanje po internetu, fotografiranje, snemanje filmov in seveda tudi za ogled multimedijskih vsebin. Posledično se bodo v bodoče verjetno še bolj hitro praznili in bo moč vašega powerbanka na terenu še kako pomembna.
Nenazadnje pa se med seboj razlikujejo tudi v številu polnilnih mest. Nekateri lahko polnijo samo eno napravo naenkrat, drugi dve, celo po tri in tako dalje. Na trg bodo v naslednjih letih prišle še nove rešitve, zato jih redno spremljajte.

https://www.youtube.com/watch?v=F1KdvNOYMKg

Objave iz iste kategorije: