Strešni kovčki kot moderen in varen pripomoček

Povečajte svoj prtljažni prostor

Prtljažnik vsakega avtomobila se silno hitro napolni. To poznamo vsi šoferji, ki na morje vlačimo praktično celo dnevno sobo, kopalnico in otroško sobo hkrati. Samo za moške reči, ki se nam zdijo najbolj pomembne in silno koristne, kot denimo televizija, hladilnik in žar, na koncu zmanjka prostora. Tako se zadovoljimo denimo s prenosnim računalnikom ali tablico, vendar nam še to na koncu zaplenijo otroci, čeprav so s seboj vzeli kup namizni iger, kart, loparjev za badminton, poganjalec in tricikel ter pobarvanke, stripe in knjige.

stresni-kovcek

Tako strešni kovčki v marsikateri družini rešujejo prepire in slabo voljo, kajti vanje lahko pospravimo vse tiste reči za katere mi najbrž vemo, da jih res ni nujno odnesti s seboj, vendar pa je pogosto težko kvalitetno bojevati in na koncu tudi zmagati v bitki proti dvem, trem ali več osebam. Da bo mir v hiši, bodo torej poskrbeli strešni kovčki, ki se postavijo na streho avtomobila, tesno pritrdijo nanjo, nato pa vanje končno pospravimo kup nepotrebne šare.

Včasih jih sploh ni bilo, danes jih je vse več

Zaradi same teže (že lastne, še brez tovora) in izgube aerodinamike vozila ter povečane porabe goriva, so bili strešni kovčki dolgo časa zapostavljeni in nepriljubljeni. Z leti pa so se osebna vozila vse bolj povečevala in pridobivala tako na teži, kot zmogljivosti. Če so bila dostavna vozila pred dobrim desetletjem v lasti samo nekaterih manjših obrtnikov, pa so dandanes v uporabi že pri marsikateri družini, prav tako pa velja za enoprostorce, ki so nastali iz prej redkih karavanov, danes pa jih najdete že na vsakem parkirišču. Časi so se torej spremenili in strešni kovčki bi po neki logiki morali na smetišče zgodovine, kajti v prtljažnih prostorih je toliko praznega prostora (ta se meri v litrih), kot ga ni bilo še nikoli. A v resnici sedaj jemljemo s seboj več, kot smo kdajkoli prej, seveda največkrat povsem preveč in nekaterih reči sploh ne uporabljamo cel čas dopusta in jih preprosto samo vozimo v eno in potem v drugo smer.

Nekaj idej, kaj pospraviti v strešni kovček

Vseeno so strešni kovčki nadvse pametna rešitev. Seveda je modro, da vanje ne dajete pretežkega tovora, najbolje kar raztresenega, kot so cunje in nepokvarljiva hrana. Sploh če greste na kampiranje ali v apartma in si boste kuhali sami, lahko v strešni kovček pospravite testenine, moko, sladkor, olje, začimbe, konzerve, sokove in še marsikaj. Tudi otroške igrače in precej športne opreme lahko v njem najde svoje mesto, denimo loparji in žoge, plišaste igrače, pa tudi posteljnina in še kaj.

Objave iz iste kategorije: