Strešni nosilci so rešitelji naših dopustovanj

Ta avtomobilski pripomoček je že neštetokrat rešil naše družinsko potovanje ali športna pohajkovanja. Govorim o strešnih nosilcih. Ne le izlete in počitnice, strešni nosilci so nam prišli v poštev tudi ob selitvi in nakupu pohištva. Le kaj bi brez njih? Mogoče bi morali hoditi na družinske počitnice z dvema avtomobiloma, saj vsekakor vse prtljage ni bi spravili v prtljažnik, pa četudi imamo karavana. Smo pač štiričlanska družina, z veliko prtljage.

Na poletne počitnice namreč vzamemo rolarje, skiroje, potapljaško opremo in podobno. Na zimski oddih pa seveda smuči in smučarske čevlje. Brez strešnih nosilcev nič od tega ne bi bilo mogoče. Razen če bi kupili kombi, kar pa ni najbolj praktično za vsakodnevno vožnjo v službo ali po opravkih.

V vsestranski uporabi

Strešni nosilci so v vsestranski uporabi pri nas – za smuči, za strešni kovček in za pohištvo. Ker ima še moj brat enak avto kot mi, strešne nosilce še njemu posodimo za na dopust. Pomembno je, da kupimo kvalitetne strešne nosilce in jih dejansko potem kupimo le enkrat, ter jih ni potrebno menjati po nekaj letih zaradi dotrajanosti.

Letos pa bomo s seboj na dopust vzeli še psa. Pes bo s svojo varnostno kletko zasedel skoraj cel prtljažnik, zato smo se vseeno odločili, da bomo na poletni oddih odšli z dvema avtomobiloma. Poleg tega bomo še za drugi avto kupili strešni nosilce. Strešni nosilci bodo torej letos eden izmed bolj pomembnih elementov našega potovanja. Na enemu avtomobilu bomo prevažali strešni kovček, na drugemu pa kolesa. Letošnji dopust bo precej športno naravnan in komaj čakam, da gremo.

Za aktivne dopustnike

Brez strešnih nosilcev ne bi bilo možno iti na takšen aktiven dopust. Resnično nam olajšajo pakiranje in skrb za prtljago. Naša potovanja sploh niso več udobna brez strešnih nosilcev. Priporočam jih vsem, ki si želijo aktivnega in hkrati udobnega dopusta. Ali pa športnih pohajkovanj. Tudi smučanje je veliko bolj enostavno, če lahko smuči enostavno zložimo na streho avtomobila. Prtljažnik pa v tem primeru ostane cel za smučarske čevlje in ostale pripomočke.

Avtomobilski deli so na voljo v trgovinah ali na spletu. Več o tej temi si lahko preberete v članku.

Objave iz iste kategorije: