Za boljšo vidnost in vidljivost

Ne samo, da so avto žarnice del obvezne opreme vsakega vozila. Avto žarnice so del, ki poskrbi, da smo v prometu vidni in varni. Ne samo, da vidimo ponoči, ampak da je naša varnost tudi čez dan večja. Od kar je bil sprejet nov zakon o motornih vozilih, je uporaba luči tudi podnevi obvezna.

Pravilo seveda ni postavljeno brez razloga. Strokovnjaki so že dolgo nazaj ugotovili, da delujoči žarometi veliko pripomorejo k vidnosti in varnosti. Seveda je pogoj, da na žarometih delujejo vse avto žarnice. Res, da so najpomembnejše tiste na prednjih žarometih, a ne gre zanemariti vseh svetil v vozilih.

Izberite avto žarnice kvalitetnih proizvajalcev

Ker so avto žarnice v uporabi praktično vsako vožnjo, je pomembno, da so kvalitetne. Zelo nerodno bi bilo, da bi jih zaradi slabe kvalitete morali menjati vsak dan. Le žarnice uveljavljenih proizvajalcev so zadosti kvalitetno izdelane in podvržene strogi notranji kontroli. To nam zagotavlja, da so menjalni cikli dolgi. Tako lahko prihranimo denar. Tudi svetilnost je pri kvalitetnih avto žarnicah neprimerno boljša. To opazimo predvsem ponoči. Vse to močno vpliva na varnost naših voženj. Podnevi smo mi bolj vidni, ponoči pa bolje vidimo razne ovire na cesti. Kot smo že omenili, so pomembna vsa svetila na vozilu. Ne smemo zanemariti tudi notranje vidnosti, saj si bomo z delujočimi avto žarnicami prihranili marsikatero slabo voljo, ko bomo po vozilu iskali željene predmete. Tako poskrbite za to, da bodo vsa svetila in vse avto žarnice brezhibno delovale.

Nedelujočo avto žarnico takoj zamenjajte

Seveda se kljub temu, da bomo izbrali kvalitetne avto žarnice lahko zgodi, da te pregorijo. Zelo neprijetno je menjati avto žarnice, če smo na cesti. Še bolj neprijetno je, če nas na nedelujoče luči opozori policist ali kak nasproti vozeči voznik. Tako je pomembno, da pred vsako vožnjo preverimo ali vse avto žarnice svetijo. Pomembno je, da vsako nedelujočo avto žarnico takoj zamenjamo.

Najbolje še preden se odpravimo na pot. Nujno je tudi, da imamo v rezervni opremi vedno dodatne avto žarnice. Ko opravimo menjavo, pa z nakupom nove kvalitetne avto žarnice poskrbimo za to, da bodo vedno pri roki, ko jih bomo potrebovali.

Izposoja avta vam pride zelo prav, če avto ne potrebujete pogosto. S tem prihranite veliko denarja. Več o tem pa si lahko preberete če sledite povezavi.

Objave iz iste kategorije: