Pomen kakovostnega avtomobilskega ogledala

Ogledalo ima izjemno pomembno vlogo pri vidljivosti na cesto med vožnjo ter med parkiranjem. Takšen avto del je predvsem zato treba takoj zamenjati v primeru počene, poškodovane ali popraskane ali kako drugače uničene steklene površine na njem.

Avtomobilsko ogledalo
Ogledalo ima izjemno pomembno vlogo pri vidljivosti na cesto med vožnjo ter med parkiranjem.

Če je ogledalo avta poškodovano le na delu steklene površine, vam ni treba zamenjati celotnega ohišja. Na trgu namreč lahko kupite le posamezno steklo, ki ga je treba nato primerno namestiti znotraj ohišja avto ogledala.

Pri nakupu avto ogledala pazite na izbiro steklene površine

Ker stekla za stranska zrcala niso univerzalni deli, je treba pri nakupu avto ogledala biti še toliko pozornejši. Sicer pa je najbolje, da vam zamenjavo tega avto dela opravi kar mehanik. Zlasti je to priporočljivo, če je samo ohišje avto ogledala preko žic povezano z elektroniko avtomobila oziroma če ima ogledalo avta še vgrajene smernike ali je ogrevano. Pri nakupu avto ogledala ne pozabite preveriti še, katero vrsto avto stekel že uporabljamo. Na ta način si boste omogočili izdelek, ki je povsem ujemajoč s tistim, ki je že vgrajen v drugo stransko zrcalo.

Vrste stekel za avtomobilska ogledala

Na trgu so vam na voljo različne vrste steklenih površin za avtomobilska ogledala. Med seboj se razlikujejo zlasti po funkcijah in ne nazadnje še po videzu. Steklo avto ogledala na bočnem zrcalu je lahko konveksno. V takšnem primeru so steklene površine ukrivljene samo na samem robu.

Ravno avto ogledalo ne izkrivlja slike. Posledično so predmeti v ogledalu vidni na dejanski lokaciji in v realni velikosti. Po drugi strani pa je za konveksno stekleno površino značilno, da omogoča vidnost predmetov, ki so bližje avtu in večji, kot so v resnici. Poznane so še modre steklene površine za avto ogledalo. Izdelane so z modrimi toniranimi zrcali. Ti ponoči med vožnjo odpravljajo svetlost žarometov, ki so praviloma kar moteči. Takšna vrsta zrcala vam torej lahko omogoča doseganje najboljše vidljivosti med nočno vožnjo.

Nakup ogrevanega avto ogledala za zimske mesece

Na trgu je priljubljeno tudi ogrevano avto ogledalo. Takšna vrsta ogledala je dobrodošla predvsem za tista vozila, ki se v zimskih razmerah soočajo z manj ugodnimi razmerami, kot so na primer led, sneg, megla in slabša vidljivost. 

Preberite si še naslednji članek: Hlajenje za zmogljivejša vozila

Objave iz iste kategorije: