Nova modna očala za vsak obraz

Sončna očala z dioptrijo

Pri sončnih očalih z dioptrijo imamo okvir od klasičnih sončnih očal, stekla pa imajo nameščeno dioptrijo ter po potrebi tudi cilindre za izostritev slike. Prednost sončnih stekel z dioptrijo je v tem, da jih lahko brez skrbi nosimo med vožnjo, plavanjem, sprehajanjem in pohodi. Hkrati poskrbimo za zaščito oči pred slepečim soncem in obenem odlično vidimo zaradi prilagojenih stekel našim potrebam.  Prednost sončnih očal z dioptrijo napram korekcijskim z zatemnitvijo je v tem, da sončna:

Sončna očala z dioptrijo
Pri sončnih očalih z dioptrijo imamo okvir od klasičnih sončnih očal, stekla pa imajo nameščeno dioptrijo
  • Nudijo boljše prilagajanje hitrim in pogostim spremembam v okolju,
  • Vsebujejo stekla, ki  se prilagodijo vsem svetlobnim pogojem,
  • Novejše generacije imajo vgrajena fotokromatska stekla, ki prilagajajo jakost zatemnitve glede na svetlobne pogoje,
  • Razbremenijo oči in jih naredijo manj utrujene.

Športna sončna očala za rekreacijo

Športna sončna očala imajo zakrivljeno steklo z našo točno dioptrijo. Ukrivljeni modeli so bolj zaprti in sledijo naši naravni krivini obraza. Ukrivljeni modeli nudijo boljšo zaščito oči, saj pokrivajo celotno vidno polje in ne dopuščajo nezaščitenih predelov oči. Oči so tako zaščitene pred UV žarki, bleščanjem, vetrom in vodo. Kvalitetna športna sončna očala dajejo povsem naravno sliko, brez krivin, popačenj ali napačnih kontrastov.

Korekcijska očala

Korekcijska očala so namenjena vsem posameznikom, ki imajo dioptrijo ali pa potrebujejo pomoč pri zaostritvi vida zaradi cilindrov. Pri kratkovidnosti vidimo bolje predmete na blizu, pri daljnovidnosti pa bolje na daljavo. Pri kratkovidnosti tako potrebujemo očala za gledanje na daljavo, pri kratkovidnosti pa za gledanje v bližino. 

Progresivna očala

Progresivna očala so namenjena posameznikom, ki želijo združiti pripomoček za gledanje na daljavo in na blizu. Okulist s pomočjo naprave izmeri, na katerem delu stekla mora narediti mejo med steklom za gledanje na daljavo in steklom za gledanje na blizu.

Objave iz iste kategorije: