Očala na recept v optika.si

Kdor ima težave z vidom in je njegova vidljivost tako okvarjena, da ne more več razbrati črk in ne vidi več jasno, naj se oglasi pri svojem osebnem zdravniku, ki mu bo izdal napotnico za pregled pri okulistu, ki bo ocenil stanje oči in predpisal ustrezno terapijo oziroma primerna očala, ki vam bodo omogočila dobro vidljivost in lepši pogled v svet. Specialist okulist vam napiše ustrezen „zeleni“ recept, če ustrezate pogojem (za očala na daleč ustrezajo vsi, ki imajo refrakcijske napake, ne glede na starost, za očala na blizu pa mora biti oseba stara 63 let, sem spadajo tudi otroci z refrakcijskimi napakami. Recept „zelene“ barve lahko „vnovčite“ v optiki z doplačilom ali brez. Brez doplačila lahko dobite izdelana očala v cenovnem standardu.očala na recept 
Poleg zgoraj omenjenih pogojev, vam pravica do „zelenega“ recepta pripada vsaki dve leti. Pogoj pa je, da ste osnovno in dodatno zavarovani Recepti za očala „bele“ barve so samoplačniški, kar pomeni, da ste v celoti plačnik vseh storitev v zvezi z očali. Na recept brez doplačila pa je mogoče dobiti najnižji možni razred cenovnih očal, ki se imenujejo „socialna očala“.Pomembno je upoštevati čakalno dobo na očesni pregled v okulistični ambulanti s koncesijo za preglede. Tja se odpravite z napotnico splošnega zdravnika. Čakalne dobe so različne, zato je najbolje, da stanje glede tega preverite na spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, kjer je objavljen seznam čakalnih dob. Po okulističnem pregledu boste prejeli naročilnico, na kateri bo zapisana vaša dioptrija in šifra vrste očal, ki predstavlja denarno vrednost recepta oziroma prispevka. Z naročilnico greste lahko v katerokoli optiko. Osnovna očala vam pripadajo brezplačno. V primeru, da si želite boljše korekcijske okvirje in stekla, pa boste morali plačati razliko v ceni. N spletni strani si lahko ogledate tudi, kakšen znesek za očala krije zdravstveno zavarovanje. Iz obveznega zdravstvenega zavarovanja se stroški za očala za odrasle krijejo v višini 10%., 90 % pa iz prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja. Pomembno je tudi, da naročilnico koristite v roku 30 dni od datuma izdaje. Če ta rok presežete, boste morali po novo naročilnico k svojemu osebnemu zdravniku.

očala
Bolje je, da človek nima problemov z očmi, a če nastopijo težave, je potrebno čim prej ukrepati in obiskati specialista, ki bo pomagal odpraviti ali omiliti naše probleme z vidom. Zato si nabavite očala, ki vam ustrezajo in nakup prilagodite vašim finančnim zmožnostim. Žal tudi pri očalih velja, da je potrebno dobro kakovost in hitro storitev plačati in ni zastonj.

https://www.youtube.com/watch?v=JwRWmCg-EXo

Objave iz iste kategorije: