Poseben aparat za čiščenje ušes

Veliko ljudi za čiščenje ušes uporablja vatirane palčke, s katerimi drezajo globje, kot bi smeli – zdravniki namreč opozarjajo, da so te palčke namenjene čiščenju le zunanjega ušesa in ne njegove notranjosti. Palčke imajo še eno slabo lastnost, saj včasih bombažna vata ostane v ušesu, kar lahko povzroči različne težave. Če uporabljate aparat za čiščenje ušes pa se vam kaj takega ne more zgoditi.

Kako pravilno čistiti ušesa?

Pri čiščenju ušes velja posebna previdnost, ne glede na to, ali uporabljate vatirane palčke, aparat za čiščenje ušes ali kakšen drug pripomoček. Vendar pa s pomočjo aparata lahko ušesa očistimo nežno in hkrati učinkovito, saj so nastavki in celoten aparat oblikovani tako, da je uporaba enostavna ter varna.

Zunanje uho oziroma uhelj z vidika čiščenja ni problematično, težje pa je dobro in na varen način očistiti ušesno maslo, ki se nabira v notranjosti ušesa in lahko v velikih količinah povzroči tudi slabši sluh, saj se zaradi velike količine masla v sluhovodu naredi nekakšen češ, ki preprečuje, da bi dobro slišali. To se pogosto dogaja predvsem starejšim ljudem, ki imajo zaradi tega lahko velike težave, sploh če zaradi starosti že tako ali tako malo slabše slišijo.

Tisti, ki se jim je kaj takšnega pripetilo, vedo, da se je na čiščenje zamašenih ušes najbolje odpraviti k zdravniku, ki bo poskrbel za temeljito odstranitev ušesnega masla. Vendar pa postopek ni najbolj prijeten, hkrati pa ni prav, da čakamo na to, da se nam ušesa tako zamašijo, da bo to vplivalo tudi na naš sluh, ampak je treba delovati preventivno in ušesa redno čistiti. A pri tem je treba biti previden in nežen, predvsem pa je treba izbrati pripomočke, ki so temu namenjeni in z njimi ne segati pregloboko v uho, saj lahko v nasprotnem primeru pride do poškodb.

Kako čistiti ušesa z aparatom?

Aparat, ki je namenjen čiščenju ušes, je posebna naprava, ki je ravno pravšnje velikosti, da jo brez težav primemo z eno roko in z njo očistimo svojo ušesa s pomočjo posebnega nastavka, ki je namenjen prav temu v skladu z navodili.

Za dodatne informacije o čiščenju ušes in pravilnemu postopku vprašajte svojega zdravnika, še posebej pa je treba biti previden pri čiščenju otroških ušes, ki so veliko manjša in bolj občutljiva: vanje pod nobenim pogojem ne smemo drezati, ampak redno čistimo le zunanje uho!

V primeru, da imate sami težave z ušesnim maslom, ki se vam nabira v ušesih, se vam morda splača premisliti o nakupu aparata, ki je namenjen čiščenju ušes, saj boste tako ušesa lahko bolj učinkovito očistili.

Objave iz iste kategorije: