Poznate mačji krempelj?

Zdravje je največja zakladnica, ki ga lahko človek ima. To se realno zavemo šele takrat, ko zdravje dejansko izgubimo. Ne pomenita nam prav nič denar in sreča, če nimamo zdravja. Gre za osnovo za življenje. Zaradi tega je potrebno naše zdravje varovati. Zagotovo zadnje čase velikokrat slišite izraz superhrana ali superživila. Kaj pravzaprav to je?mačji-krempelj Gre za vrsto hrane, ki je med nami že tisočletja, vendar se njene zdravilnosti ponovno cenijo v današnjem času, ko je vsa ostala hrana že precej predelana in brezhranilna. Supehrana namreč vsebuje vse potrebne vitamine in minerale, ki jih telo potrebuje za obnavljanje, normalno delovanje in za vzdrževanje zdravega imunskega sistema. Med supehrano štejemo tudi mačji krempelj. Kaj je to?

Mačji krempenj kot čudežno zdravilo tropskih gozdov

Mačji krempelj je superživilo, ki izvira iz porečja Amazonke. Gre za vrsto vzpenjalke, ki ima na dnu vsakega lista dva ukrivljena trna, zaradi česa je rastlina pravzaprav dobila ime. Ta dva trna spominjata na mačja kremplja. Vseeno pa se ne uporablja celotna rastlina, marveč samo notranji del drevesne skorje in korenin. Izvlečke zelo cenijo v Avstriji in Nemčiji, kjer pripravljajo posebna zdravila, ki so na voljo zgolj z receptom od zdravnika.

Kako mačji krempelj pomaga?

Mačji krempelj ima na voljo tudi spletna trgovina z zdravo prehrano, Malinca, kjer ga najdete po ugodnih cenah. Gre za rastlino, ki je vse bolj priljubljena tudi v Sloveniji in jo cenijo tudi številni zdravstveni delavci. Najbolj pomembna funkcija mačjega kremplja je ohranjanje zdravega imunskega sistema. Poleg vsega uspešno zavira vnetne procese v telesu, zato je velikokrat svetovana ljudem, ki trpijo za artritisom, tumorjem, želodčnim težavam, griži in drugim vnetnim boleznim.

Zdravniki mačji krempelj predpisujejo tudi bolnikom, ki imajo oslabljen imunski sistem zaradi kemoterapije, obsevanja in drugih oblik zdravljenja rakavih obolenj. Vsebuje veliko antioksidantov in ubija viruse. Nekateri znanstvenki skušajo dokazati, da mačji krempelj poleg vsega zavira tudi rast rakavih celic, zaradi česa rastlina iz leta v leto postaja bolj zanimiva za zdravstvo.

Rastlino lahko uživamo tako, da jemljemo izvleček dvakrat na dan ali pa kot posušeno rastlino. Gre za zmleto korenino, kjer ravno tako pijemo kot čaj. Lahko kombiniramo z različnimi vrstami hrane. Ne glede na vse, pa je zagotovo to rastlina, ki jo želite imeti za ohranitev zdravja. Zato le urno v spletno trgovino in si naročite svojo – za vaše zdravje.

Objave iz iste kategorije: