Naprava za preverjanje nivoja kisika v krvi

Z oksimetrom preverimo zdravje srca in pljuč

Srce je glavna črpalka v človeškem telesu. Skrbi za oskrbovanje organov in okončin s krvjo bogato s kisikom. Prisotnost kisika v krvi zdravega človeka mora biti približno 95%. Za nekatere ljudi z boleznimi pljuč in dihal pa je možno, da ga imajo okoli 90%. V vsakem primeru pa ga ne sme biti manj, saj lahko to nakazuje na resne težave in komplikacije z zdravjem.

Naša pljuča delujejo kot filter za vdihan zrak. Ta pa se v telesu veže na kri. Srce pa nato obogateno kri s kisikom prenaša po celem telesu preko rdečih krvničk. Ta proces je zelo učinkovit in samoumeven za vsakega zdravega človeka. Je pa res, da lahko nekatere bolezni močno omejijo vezavo kisika na kri. To pa lahko povzroči poškodbe organov.

Oksimiter pa nam zelo natančno poda podatke o kisiku, ki se nahaja v našem telesu. Tako lahko hitro opazimo možne težave in preprečimo katastrofo. Prednost je ta, da se lahko uporabnik ali pacient testira sam. Za to pa ne potrebuje nobenih dodatnih priprav, naprav ali namestitev. Vse, kar mora storiti je, da v napravo vstavi prst.

Brezstični termometer
Brezstični termometer pa predstavlja velik napredek v tehnologiji.

Brezstični termometer olajša osnovne preglede zdravja mnogim pacientom

Zadnja leta so v porastu mnoge različne bolezni. To pa na veliko načinov oteži osebne preglede pri zdravniku, saj je potrebno omejiti fizične kontakte. Tako se prepreči oziroma omeji prenos bolezni, ki lahko vodijo do epidemije ali pandemije.

Brezstični termometer pa predstavlja velik napredek v tehnologiji. Njegova velika prednost je, da ne potrebuje fizičnega kontakta med samo napravo, zdravnikom in pacientom. To pa mu omogoča laserski senzor, ki zelo natančno izpiše izmerjeno temperaturo telesa na LCD zaslonu.

Objave iz iste kategorije: