Šola jahanja

Konji izjemno pozitivno vplivajo na zdravje človeka. V te namene so se razvile razne terapije, ki skoraj čudežno pomagajo predvsem duševno bolnim. Ježa pomaga tudi ljudem, ki zaradi različnih pirojenih ali pridobljenih bolezni ne morejo hoditi. Še posebej otroci so zelo dovzetni za energijo konjev in ponavadi se med njimi stkejo močne prijateljske vezi. ježa-konja

Tečaji jahanja

Jahanje je primerno za ljudi vseh starosti. Začetnih tečajev se lahko udeležite v veliko krajih po celi Sloveniji. Pred samo udeležbo preverite oddaljenost jahalnega centra in preverite, koliko stanejo njihovi tečaji. Večina centrov vam ponuja popuste ob plačilu mesečnih ali večmesečnih tečajev. Pozanimajte se o možnosti obročnega plačila, saj boste tako lahko s popusti prihranili kar nekaj denarja.

Pričetek s tečajem

Pri izbiri tečaja ni pomembna le cena. Pozanimajte se o tem, ali boste zmeraj lahko vadili na istem konju. To je zelo pomembno, saj si konji dobro zapomnijo vsakega posameznika. Dobro je tudi, da se pred začetkom tečaja spoznate s konjem, ki ga je najbolje obiskati vsaj nekajkrat preden pričnete jezditi. S tem boste za ceno dobili kar največ, saj boste že na prvi ježi bolj sproščeni, kar bo začutil tudi konj.

Odnos do konja

V mislih zmeraj imejte, da je konj živo bitje. Vaš odnos je ključen za vzpostavitev vezi med vami in konjem. Konj je namreč žival, ki izredno dobro zaznava počutje človeka, kar lahko vodi v nepredvidene zaplete, če tega ne upoštevate. Nikoli se ne približajte konju pretirano razburjeni. Vaše razburjenje bo razburilo tudi konja in najverjetneje tega dne ne boste mogli jezditi. Tako je bolje, da se dogovorite za prestavitev termina, če ste čustveno nepripravljeni za to.

Nepozabno prijateljstvo

Če še nikoli prej niste imeli stika s konjem, vam je lahko ideja o medsebojnem prijateljstvu s tem inteligentnim bitjem tuja. Vendar boste takoj, ko stopite v prvi stik z njim vedeli, da je to popolnoma mogoče. V družbi te čudovite živali boste dobili prav posebno energijo.
https://www.youtube.com/watch?v=Y3EQIZqutlc

Objave iz iste kategorije: