Za frajerje so pa poganjalci

Wiiiiiiu, po ulici drvi! Kaj bi to bilo? Kolo? Motor? Ne, čisto tiho je, brez motorja in brez pedal. Že vem, skiro! Ne, ne, čeprav ga je potrebno poganjati – gre za – poganjalec! Poganjalci so v zadnjih letih postali pravi hit. Razvili so se v vse mogoče oblike, napravljeni pa so iz najrazličnejših materialov.

Otroški užitek, mamine skrbi

Če ne razumemo koncepta, je potrebno za užitke vprašati otroka. Kaj lepšega kot usesti se na sedež in že dirjate po ulici ali ploščadi! Seveda se je potrebno z nogicami malce poganjati, a to je vendar najmanj tisočkrat bolje, kot pa hoditi ob mamici in jo držati za roko ali ji celo pomagati nositi vrečko iz trgovine – čeprav je v njej morda čokoladno jajce s presenečenjem.

poganjalec
Poganjalci so torej izum za hudomušno mladež, ki prisega na brezskrben svet, kakršnega niti ni več, ampak oni se s tem sploh ne ukvarjajo. Zakaj bi le se. Poiščejo si prvo drevo, prekucnjen smetnjak ali porisano klopco in že imajo svoje igrišče. Tako kot lahko mali avtomobilčki dirkajo po sedežni garnituri ali po ploščicah v kopalnici, tako je tudi neobnovljena ploščad pred blokom odlično nadomestilo dirkališča v Monte Carlu. Le zakaj bi komplicirali? Usedemo se na poganjalca in že drvimo! Naj bo dež ali plundra, vedno se najde pot.

Če boste iskali primeren poganjalec, so seveda takšni z dvemi, tremi ali štirimi kolesi. Lahko so bolj plastični, lahko pa bolj leseni in seveda tudi gume so lahko takšne, ki po dveh malce ostrejših kamenčkih popustijo ali pa tiste polne in visoko kvalitetne, ki bodo zdržale tudi polaganja ovinkov, v trenutkih, ko so mamice že davno prepričane, da se bo takšna vožnja pri naši gravitaciji gotovo končala na urgenci.

Z dvemi, tremi ali štirimi kolesi

Štirikolesni poganjalci izgledajo bolj nerodni in počasnejši, a vem, da so z njimi otroci prispeli na skoraj dva kilometra oddaljeno tako hitro, da so jih starši (polni kondicije) komaj lovili in ves čas kričali, da naj vozijo počasneje. Takšen pripomoček sploh ni nespametno vzeti s seboj takrat, ko veste, da se boste potepali po urejenih poteh, pa se bojite, da bo vaš otrok hitro obupal nad hojo in vas pričel vleči nazaj proti avtu. V času, ko je vse več enoprostorcev in velikih prtljažnikov, ga je modro vzeti tudi na ogled kakega mesta v tujini, seveda pa morate svojega otroka vseeno imeti ves čas dobro na očeh.

In nenazadnje – ko se otrok udobno počuti na poganjalcu z dvemi kolesi, ste tik pred tem, da mu lahko kupite kolo in verjemite, za pomožna koleščka ne bo sploh vprašal, ampak bo samo speljal in se odpeljal.

Objave iz iste kategorije: