Kupimo inovativna darila za otroke

Kdaj vse obdarujemo otroke

Ni skrivnost, da so otroške igrače izjemno priljubljen izdelek. Kupujejo se ob najrazličnejših priložnostih, kot so rojstni dan, novoletna praznovanja in podobno ali pa kar tako, ker je bil otrok pač priden ali ker smo obiskali neko družino, ki ima tudi otroka in smo se odločili, da mu prinesemo nekaj, česar bo vesel.

Hjah, dobro, lahko rečemo tudi tako, da gre za neke vrste podkupovanje, da bomo imeli več miru, ko se bomo starši pogovarjali ali pa, da nas bo bolje sprejel, če smo denimo k njim prišli za dlje časa na obisk, morda na počitnice ali kaj podobnega. Darila za otroke se zdijo iz tega vidika povsem sprejemljiva in tudi osebno se mi ne zdi sporno, da otrok dobi nekaj, s čimer se lahko igra.

druzabnaigra_naseljenciotokacatan_a1

Otroci imajo najraje igrače in sladkarije

Vsi vemo, da so najljubša otroška darila sladkarije in otroške igrače, a vendar pomislimo s čim lahko otroku naredimo korist in s čim morda tudi škodo. Sladkarije so lahko bolj problematične, kot ne, saj velika količina sladkorja telesu gotovo ne godi. Dolgoročnih posledic je lahko kar nekaj, od uničenih zob do težav s prebavo, preveliko telesno težo in še marsičem. Poleg tega je v njih precej škodljivih Ejev, umetnih barvil, nasičenih maščob in še česa. Še najbolj zanimivo mi je slednje. Nasičene maščobe so v nekaterih evropskih državah prepovedane, a ravno iz teh držav prihajajo k nam mnoge sladkarije znanih podjetij. Pričakoval bi, da ne vsebujejo prav nobenih nasičenih maščob, saj so pri njih prepovedane, a glej ga zlomka, deklaracije jasno kažejo, da so jih polne. Vprašajte se, kako je to mogoče.

hubelino-lego-duplo_stezazafrnikule-85_a1

Vprašajte preden kupite

Darila za otroke so torej lahko tako sladkarije, kot karkoli drugega in če vprašate mene, je največji problem ravno to, da gremo raje po linija najmanjšega odpora, kot da bi se posvetili vprašanju, kaj je za nekega otroka bolj koristno. No, v resnici vemo kaj je bolj koristno, vendar si običajno nismo pripravljeni vzeti dovolj časa, da bi poiskali najbolj primerno darilo. Darila za otroke tako ostajajo za marsikoga problem, ki pa je pogosto rešljiv že s pogovorom. Bolje, kot prinesti slabo darilo, je zagotovo to, da vprašate otrokove starše s čim se rad ukvarja, kaj ga zanima in podobno. Četudi vam bodo rekli, da ima rad Ninja želve, to še ne pomeni, da mu denimo kocke ne bodo všeč. Morda samo nima tako dobrih, da bi se do sedaj nad njimi navdušil. Vsekakor naj darilo za otroka ne postane problem, ampak veselje ob nakupu, vzemite pa si čas in nabavite nekaj koristnega za otroka.

https://www.youtube.com/watch?v=HBSVzXXmBuk

Objave iz iste kategorije: