Najrazličnejša darila ob posebnih priložnostih

Kot vsako leto sem tudi letos prišla do vedno istega problema. Darila ob posebnih priložnostih res niso moja najboljša vrlina. Nikoli nimam tiste prave ideje kaj kupiti nekomu za rojstni dan ali kakšno obletnico. Še slabše mi gre ob kakšnih praznikih, ko je potrebno vsem domačim kupiti darila.

Za mamo in hčerke mi še nekako gre. Darilo za očeta, brata ali partnerja pa že predstavlja težavo. Vsako leto tuhtam in tuhtam, da kupim nekaj izvirnega in ne predragega. Običajno povprašam prijateljice kaj so kupile svojemu fantu ali pa kar malo pobrskam po spletu. Darilo za fanta mora biti namreč nekaj posebnega in lepega.

Kaj sem mu vse kupila v teh letih?

Skupaj sva že kar nekaj let, zato se je v vsem tem času zvrstilo že kar nekaj daril. Na začetku najine zveze sva bila ob študentskem proračunu bolj skromna. Privoščila sva si kakšno večerjo in obisk kina. Mogoče kakšen lep pulover ali okvir za fotografije. Potem sva si privoščila kakšno masažo in enodnevni izlet. V naslednjih letih sem mu kupila tudi kakšen kos moškega nakita, kot je na primer verižica.

Pa tudi aparat za britje sem mu že kupila. Ko je diplomiral, pa je dobil prečudovito uro. V naslednjih letih sem mu kupila tudi srajce, kravate in pas. Dobil je tudi usnjeno denarnico in usnjen pas. Predlani nogavice in čevlje. V zadnjem času pa sem mu privoščila adrenalinski skok s padalom in zadnje darilo so bile karte za koncert njegovega najljubšega banda. Darilo za fanta je bilo v najini zgodovini torej marsikaj. Na drugi strani ne bom naštevala daril, ki sem jih sama prejela. Saj ne rečem, šteje tudi misel, ampak ženske smo vseeno tudi materialistke, kajne? Ženske torbice, nakit, kozmetika in še marsikaj so za nas vedno dobrodošla darila.

Nasveti prijateljicam

V vseh teh letih je do mene prišla tudi marsikatera prijateljica po nasvet kakšno darilo za fanta naj kupi. Seveda je odvisno kaj ima fant rad, kakšni so njegovi hobiji in s čim se ukvarja. Recimo za športnika je primerno darilo kakšna športna oprema, za lovca kakšen lovski rekvizit, za strastnega bralca kakšna dobra knjiga in podobno. Predvsem pa se mi zdi pomembno, da je darilo za fanta izvirno in iz srca. Ni pomembna toliko vrednost darila, kot sama pozornost tistega, ki obdaruje.

Objave iz iste kategorije: