Otroške sobe za vsak okus

Otroške sobe so pogosto zatočišče naših najmlajših. Nudijo jim zavetje in tolažbo tudi v težkih trenutkih. Pri tem je pomembno, da se otrok počuti sproščeno in domače. Nakup nove opreme naj poteka skupaj z otrokom. Otrok naj da tudi svoje predloge glede barve pohištva, sten in preproge v sobi.

Izberite kvalitetno pohištvo

Včasih so bile otroške sobe (prodaja Pohištvo Prevc) velik finančni strošek za starše. Dandanes je na voljo raznoliko, kvalitetno in poceni pohištvo. Število kosov pohištva in samo postavitev v prostoru izberite glede na velikost prostora ter število otrok. Najbolje je, da že na začetku kupite nekaj omar in kredenc več. Večji, kot je otrok, več volumna zavzemajo njegove stvari. V primeru, da bosta dva otroka v eni sobi, naj ima vsak otrok svoj predal in omaro za shranjevanje. Na ta način se boste izognili bodočim konfliktom.

Prilagodite sobo vašemu okusu

Izbirate lahko med minimalističnim in klasičnim videzom ali modernim večbarvnim videzom sobe. Klasična eleganca opreme z odtenki lesa naj ima v kontrastu z lesom stene in tla v temnih ali zelo živih odtenkih. Stene popestrite s slikami in urami v ujemajočih barvah. Moderni videz sobe boste dosegli z zelo živimi barvami pohištva. Okusno jih kombinirajte z ujemajočimi barvami sten in preprog. Naj bodo spomini vaših otrok na svoje otroštvo polni živih in živahnih odtenkov.

Večnamenske otroške sobe

Otroci izjemno hitro rastejo. V izogib pogosti menjavi pohištva, že na začetku izberite bolj masivno in kvalitetno pohištvo. Izberite posteljo v dimenziji za odrasle, saj bo otrok zelo hitro prerasel manjšo posteljo. Prostor lahko naredite tudi večnamenski, kar pomeni, da bo namenjen igri, spanju in sproščanju ter obenem tudi učenju in delanju domačih nalog. Otrok mora obvezno imeti svojo posteljo, svoje omare in svojo pisalno mizo. Razmislite tudi o nakupu dodatnih omar za shranjevanje vseh igrač in šolskih potrebščin.

Objave iz iste kategorije: