Otroške stenske nalepke v malčkovi sobi

Otroške stenske nalepke v malčkovi sobi predstavljajo odlično sredstvo pri preurejanju malčkove sobe. Igrive etikete dajejo sobi edinstven videz in osebni pridih, saj si malček lahko sam izbere svoj motiv. Pri tem ga lahko zanimajo pravljični in risani junaki, lahko je navdušen nad številkami ali pa čuti posebno navezanost z živalmi. Izbor motivov na etiketah je velik, zato lahko izberemo tisti motiv, ki je nam in malčku najljubši. Poleg tega, nam ni potrebno skrbeti za varnost, saj so etikete narejene iz vrhunskega vinila, kateri v svoji sestavi ne vsebuje toksičnih barvil in kemikalij. Zaradi varnosti in neoporečnosti materialov na etiketah, nam ni potrebno skrbeti, da bi se malček poškodoval.

Enostavno lepljenje etiket na zidove v malčkovi sobi

Postavitev in lepljenje etiket ne zahteva posebnega znanja ali pomoči strokovnjaka. Z njimi prav tako ne bomo ustvarili nereda, saj ne gre za težavno opravilo, pri katerem bi morali uporabiti težka orodja. Vse kar moramo storiti je, da sledimo natančnim navodilom, ki so priložena v embalaži. Pri lepljenju potrebujemo samo osnovno podlago, ki je v tem primeru prazen zid. Paziti moramo, da so površine gladke, saj bo lepljenje le tako enostavnejše in bolj učinkovito. Otroške stenske nalepke v malčkovi sobi lahko pritrdimo in nalepimo na gladke zidove, ogledala, okna in steklo ter tudi na ploščice. Prilepimo jih lahko tudi na malčkovo garderobno omaro, v kolikor je ta dovolj velika in ima gladko površino. Etikete v malčkovi sobi lahko nalepimo tudi na notranji ali zunanji del vrat.

Etikete pa niso namenjene le okrasitvi prostora v malčkovi sobi, temveč lahko z njimi preuredimo prostore v spalnici, kopalnici, dnevni sobi, kuhinji in drugod. Seveda pa bomo pri tem izbrali drugačne motive, kateri so namenjeni odraslim okusom. To so lahko motivi cvetja, mest, priljubljeni citati ali pa vzorci, ki sovpadajo z barvami našega pohištva in zidov.

Enostavno čiščenje in odstranjevanje etiket v malčkovi sobi

Etikete, katere lahko nalepimo na domače zidove, so primerne za večkratno uporabo in so hkrati vzdržljive in higienske. Otroci lahko etikete umažejo z umazanimi rokami ali pa nanje rišejo in čečkajo  z barvicami, svinčniki in flomastri. Pri tem je dobro vedeti, da površino etiket lahko enostavno očistimo. Pri čiščenju uporabimo čisto in gladko krpo iz mikrovlaken ter toplo vodo z nekaj kapljicami milnega sredstva. Pri čiščenju ne poškodujemo barv na etiketi, niti ne bomo poškodovali zunanje plasti in lepila pod njo.  

https://www.youtube.com/watch?v=jInlS433XwM

V kolikor bi starše skrbelo, da bodo v najetem stanovanju po odstranitvi etiket pustili nepopravljive posledice na zidovih, morajo vedeti, da so etikete iz vinila povsem varne in ne poškodujejo zidov. Tako kot so enostavne pri lepljenju na podlago, so takisto enostavne pri odstranjevanju. Lepilo pri odstranjevanju ne ostane na površini, prav tako pa etiketa ne poškoduje zidov.

Ob odraščanju otroka se motivi etiket spreminjajo

Opremljanje malčkove spalnice mora biti zabaven projekt, otroške stenske nalepke pa nam pri tem pomagajo s svojo enostavno uporabo in zabavnimi motivi, ki bodo malčka razvedrili in navdušili. Zidove v malčkovi sobi bi sicer lahko ročno poslikali ali pa namestili živahne tapete. Ročne poslikave so zamudne, poleg tega pa jih je težko odstraniti. Tudi tapete je težko odstraniti, še bolj mučno pa je pomisliti na to, koliko denarja smo pravzaprav zanje porabili. Otrokov okus se skozi leta spreminja, otrok odrašča in njegov svet se širi. Kar naenkrat ni več navdušen nad risanimi junaki iz otroštva, saj ga zanimajo drugačne stvari. Tako lahko staro etiketo enostavno odstranimo in na isto mesto nalepimo novo etiketo, ki je po okusu odraščajočega otroka.

Etikete kot popolno rojstnodnevno darilo

Otroške stenske nalepke pa lahko tudi podarimo, saj predstavljajo popolno rojstnodnevno darilo. Kadar so otroci povabljeni na rojstni dan k sošolcu ali prijatelju iz vrtca, tedaj so starši velikokrat v zadregi, saj ne vedo kakšno rojstnodnevno darilo bi kupili. Nekatera podjetja ponujajo tudi etikete po naročilu, kar pomeni, da si kupec lahko sam izbere kakšen motiv si želi, podjetje pa motiv natisne na plastično etiketo. V kolikor starši poznajo starše slavljenca, se lahko z njimi pogovorijo o tem, kakšen motiv etiket bi bil slavljencu všeč in koliko prostora bi za etiketo lahko namenili. Četudi bi se otrok kasneje etikete naveličal, jo lahko starši enostavno in brez poškodb na zidovih tudi zamenjajo in odstranijo.

Objave iz iste kategorije: