Samo jaz vem kakšna naj bo moja pisalna miza

Povsem razumem, da se ljudje opirajo pri nakupu pohištva na vse mogoče nasvete znancev, rumenega tiska in na mnenje prodajalca, ki tudi slučajno ne ve, kaj pravzaprav boste doma počeli s kosom pohištva, ki mu rečemo pisalna miza. Ljudje smo pač takšni, da radi koga povprašamo, poslušamo nasvete, se pustimo podučiti, a potem pogosto naredimo povsem po svoje.pisalna mizaIz izkušenj se pač največ naučimo in očitno se neradi učimo na slabih izkušnjah drugih, ampak raje ponavljamo iste napake, ki so jih storili že mnogi v preteklosti. Če pa česa ne razumem je vprašanje zakaj ljudje ne vedo kakšna naj bi bila pisalna miza, ki jo potrebujejo pri sebi doma.

Slikar ali pisatelj

Menda bi naslov tega odstavka že lahko dal odgovor na to, da bi vsak zase pa že moral vedeti kakšna bo najboljša pisalna miza zanj. Pisalna miza je namreč ključni in povsem lasten delovni prostor vašega kabineta, pisarne, spalnice, hotelske ali dnevne sobe. Seveda pa jo imate lahko tudi drugje, denimo v svetlem kotu garaže ali kje drugje. Pisalna miza preprosto ne more biti odveč, saj delovno površino vedno znova potrebujemo.
Slikar potrebujete prej platno in barve, kot kaj drugega, a pisalna miza (http://www.akron.si/pisalna-miza.html), čeprav manjša, mu bo gotovo prišla prav. Za svoje delo, barve, čopiče in še kaj potrebuje prostor, kjer ima vse urejeno. Pravzaprav potrebuje nek delovni pult. Hkrati pa ima lahko na njej tudi računalnik, kjer ureja dokumentacijo, papirje za računovodstvo, izstavlja račune strankam, po internetu promovira svoje slike ali organizira razstavo ali si celo naredi svojo spletno galerijo oziroma spletno trgovino in še in še, stvar idej.
Pisatelj potrebuje delovni pult, tako je lahko njegova pisalna miza polna drugih knjig, računalnika na katerem piše in še reči, ki jih potrebuje. Pogosto se v tovrstna dela ljudje tako zatopijo, da se ne premaknejo od mize lep čas, zato na njej tudi obedujejo, v vsakem primeru pa gosti najmanj obilo tekočine, da me delom ne dehidrirajo.

Pisalna miza za doma

Domači uporabni je povsem drugačen. Očka in mamica imata pogosto prej računalniško mizico, kot kakšno drugo. Vse ostale reči so se nekako družine navadile napraviti kar na kuhinjski mizi. V slovenskem prostoru je bila slednja že od nekdaj prostor druženja, kuhinja je bila namreč topla in tam je bilo najbolj prijetno posedati, prebrati časopis in gostiti svoje goste.

Računalniška mizica tako ni nadomestila kuhinjske, ampak se je v neki dnevni sobi postavila v kot in tam našla svoj prostor. V otroških sobah, kjer se otroci učijo, je pisalna miza obdržala svoj prvotni namen. Tam se še vedno na mizah najdejo knjige, učbeniki, atlasi, globusi in seveda v današnjem času tudi računalniki. Tako se mora vsakdo odločiti kakšna je pisalna miza, ki jo potrebuje. Osebno prisegam na delovni pult, zelo stabilen in masiven, na njem pa imam običajno še en, malce ožji delovni pult, na katerem imam zvočnike za računalnik, ekran, lučko in še najbolj nujne papirje.

Preberite si tudi kakšne so moderne mladinske in otroške sobe.

Objave iz iste kategorije: