Kaj so glavni predlogi za nakup pisarniškega pohištva?

Za vsako majhno, srednje ali veliko podjetje je nakup pisarniškega pohištva velika odgovornost. Kako si opremimo sam delovni prostor bo pozitivno ali negativno vplival na nas, naše zaposlene in obiskovalce. Dobro opremljen prostor povečuje produktivnost in spodbuja kritično razmišljanje, zato je pomembno, da naše odločitve o nakupu nove opreme izhajajo iz globokega razumevanja naših sodelavcev in narave našega dela. Predno se podamo v lov za pisarniško pohištvo je pomembno, da upoštevamo nekaj kritičnih elementov, ki jih ne smemo spregledati.

Cena ne pove vsega

Nakupovanje kakršne koli nove opreme za naš dom ali delovni prostor je lahko dolgotrajen proces. Vsi različni modeli, dimenzije in lastnosti pohištva nas lahko popeljejo v neskončno iskanje po številnih trgovinah brez smiselnega cilja. Ko razmišljamo o stilu, poslušamo predloge ali gledamo cene je pomembno, da si postavimo nekaj vprašanj.

Ali je pohištvo udobno?

Izbira udobnega pohištva povečuje produktivnost v pisarni, obenem pa se ljudje počutijo bolj domače.

Ergonomično ali ne?

Dolge ure dela zahtevajo pisarniško pohištvo, ki je ergonomske oblike. Tako pohištvo sodeluje z našim telesom in delovnimi navadami, kar zmanjšuje poškodbe in utrujenost.

Vrednost na dolgi rok?

Kvaliteta in dober dizajn bodo ustvarili stil v našem podjetju na katerega bodo vsi zaposleni ponosni.

Na kaj moramo biti pozorni?

Veliko ljudi prvo pomisli na ceno. Res je, da cena pove veliko o izdelku in zato potrebujemo načrt, ki bo zavzemal stvari, kot so:

  • Koliko stolov potrebujemo?
  • Koliko bomo prispevali za konferenčno mizo?
  • Koliko vsakega kosa pohištva potrebujemo?
  • Ali bomo izbirali med udobjem ali izgledom?

Če si postavimo mejo, kjer se naš budget sreča z našimi pričakovanji bomo lažje in bolje razdelili katero pisarniško pohištvo potrebujemo.

Skrb za zaposlene

Seveda pa kvaliteta in videz nista vse – naši zaposleni bodo potrebovali primerno opremo za vsakodnevno delo. Večina dela v pisarno danes poteka za računalnikom in v tem primeru bomo potrebovali dobre pisarniške stole, mize in naslanjače. Tako investicija je lahko malo dražja, vendar bodo naši zaposleni veliko bolj zadovoljni in posledično tudi zdravi, kar pomeni boljšo produktivnost v podjetju.

Naša pisarna mora skrbeti tako za zaposlene kot tudi za profesionalen izgled podjetja. Pri nakupu pohištva poskušajmo izvedeti čim več o tem kaj si naši zaposleni želijo, kaj jih trenutno moti in kje vidijo podjetje čez 10 let. Ustvarjanje znamke in profesionalnega izgleda z ustreznim pisarnškim pohištvo je eden izmed najboljših načinov za rast našega podjetja.

 

Objave iz iste kategorije: