Nakup kuhinjskih stolov za našo kuhinjo

Dandanes lahko zasledimo kuhinjske stole v različnih oblikah in velikostih. Veliko vlogo pri izbira igra izgled samega prostora, kjer se bodo nahajali. Obenem pa miza določa primerno velikost stolov in drugih lastnost. Res pa je, da bomo z novim pohištvom popolnoma spremenili občutek same kuhinje. To je tudi razlog, da moramo biti pri izbiri malce previdni. Tako so materiali izdelave in udobnost stolov tudi zelo pomembni lastnosti. V vsakem primeru je naša kuhinja poseben prostor, kjer uživamo v hrani in pogovoru s prijatelji in družino.

Kuhinja je zbiralni prostor

Naša kuhinja je tudi zbiralni prostor. Tukaj se velikokrat zberejo družinski člani in prijatelji za opravljanje raznih aktivnosti. Zato je tudi pomembno, da se počutimo v kuhinji udobno. Tukaj so izredno pomembne same barve, stil in velikost stolov. Tako je dobro, če:

  • Kuhinjski stoli izboljšajo izgled ostalega pohištva
  • Lahko udobno sedimo za mizo
  • Pustimo dovolj prostora okoli mize za hojo

Materiali izdelave

Pri izbiri materialov kuhinjskih stolov moramo biti pozorni na:

  • Funkcionalnost

Funkcionalnost je enako pomembna kot izgled. S tem je mišljeno, da morajo biti stoli enostavni za očistiti. Obenem pa morajo vzdržati vsakdanjo obrabo. To je še posebej drži, če imamo majhne otroke ali hišne ljubljenčke.

  • Izgled

Kuhinja je eden izmed tistih prostorov, ki morajo izgledati vsaj malo elegantno. To lahko dosežemo z različnimi materiali izdelave samih kuhinjskih stolov. Leseni stoli ustvarijo bolj tradicionalno atmosfero. Obenem pa so odporni na vsakodnevne poškodbe in imajo dolgo življenjsko dobo. Usnje pa je odlična izbira, če želimo več razkošja.

V vsakem primeru morajo stoli izgledati kot del celotne kuhinje. Lahko bi rekli, da je izgled bolj pomemben od udobja. Če pa v kuhinji preživimo veliko časa, pa je zadeva obratna. Tako moramo poskrbeti, da sedimo udobno in ne obremenjujemo hrbta po nepotrebnem. Ustvarjanje dobre atmosfere v kuhinji je nujno, če želimo, da vsi družinsko člani in gostje uživajo v hrani in sproščenem pogovoru.

Primerna višina stolov

Dandanes je večina miz standardne velikosti. Tako je višina delovne, računalniške in jedilne mize nekako enaka. Pričakovana višina je nekje okoli 70-80cm – odvisno je od proizvajalca in vrste mize. 

Dovolj prostora za noge je ključnega pomena. Tako lahko brez težav sedimo za mizo ter jemo, delamo ali se pogovarjamo dalj časa. Možno pa je tudi, da bomo potrebovali drugačno višino glede na naše potrebe. Za največje udobje in funkcionalnost moramo upoštevati višino mize in kuhinjskih stolov hkrati. Dobro je, če pustimo okoli 40-45 cm prostora med sediščem stola in samim začetkom mize. Tako bomo zagotovili, da bodo vsi brez težav udobno sedeli za mizo. 

Na spletni strani www.volino.si lahko zasledimo raznovrstno pohištvo, kot tudi dodatke za Smart Home oziroma pametni dom. Obenem pa imamo možnost pregledati ponudbo že obstoječih predsob, spalnic, otroških sob ipd.

Objave iz iste kategorije: