Kodralnik za lase hitro poskrbi za urejenost pričeske

Lasje so za marsikatero žensko okras, ki ga je treba vedno urejati in primerno negovati, če si želi doseči urejen videz. Jutranji obred urejanja tako pogosto vzame veliko časa predvsem zato, ker so lasje zjutraj neurejeni in zahtevajo kar nekaj časa, da jih počešemo, skrtačimo, naravnamo v pravo smer. Kratkolaske vedo, da so lasje zjutraj razmršeni, in če ne gre drugače, je treba vzeti v roke likalnik za lase, ki pričesko uredi in postavi vsak pramen v pravo smer. Dolgolaske pa se srečujejo s težavo, ki je drugačna – lasje zaradi dolžine in s tem pridobljene teže sicer ne štrlijo na vse strani, vendar pa jim je treba pomagati, da dobijo nekaj volumna. In takšno »življenje« jim lahko vdahne kodralnik za lase.kodralnik-za-lase

Kodralnik za lase ni zgolj za očitne kodre

Včasih nas je večina imela doma kodralnik za lase, s katerim si lahko oblikoval kodre. Za katere je bilo že na prvi pogled jasno, da niso naravni. Večina teh kodralnikov je imelo grelno palico, okoli katere s ovil pramen, ta pa je potem dobil obliko poskočne vzmeti. In če si želel, da videz ne bo tako nenavaden, je bilo potrebno te kodrčke nato nekoliko razčesati, nato pa jih obilno utrditi z lakom za lase.
In če vam takšni kodri niso všeč, ker bi radi zgolj nekoliko valovit videz, ki deluje veliko bolj sproščeno in naravno? Potem je potreben sodoben kodralnik za lase, ki poskrbi prav za to.


Sodobni kodralniki za lase vam omogočajo veliko nastavitev in oblikovanje kodrov različnih dimenzij. Z njimi ni nujno, da ste povsem skodrani, temveč lahko oblikujete tudi rahlo valovite pričeske, s katerimi ostane naraven videz, lasje pa so takoj bolj bujni, pridvignjeni od lasišča in imajo večji volumen. Predvsem pa je odlično, da so sodobni kodralniki za lase veliko bolj preprosti za uporabo. Uporabimo jih lahko tudi, če z urejanjem las nismo najbolj spretni, predvsem pa je uporaba hitra. Jutranje urejanje pred ogledalom je tako veliko hitrejše kot sicer.

Lahko kodralnik za lase poškoduje lase?

Za stare kodralnike, ki so se prekomerno segrevali, je to vsekakor veljalo, in če smo jih uporabljali redno, so lasje postali suhi ter poškodovani od visokih temperatur. Sodoben kodralnik za lase pa se ne segreva toliko, poleg tega pa lahko temperaturo tudi sami nastavimo – nenazadnje se tanek las oblikuje veliko prej kot močni lasje. Kodralniki imajo tudi prevleko, ki skrbi, da je poškodb las čim manj oziroma lahko kodralnik uporabljamo tako rekoč vsak dan.

Objave iz iste kategorije: