Gležnarji za ženske na tisoč in en način

V vsaki specializirani prodajalni z obutvijo lahko izbirate med številnimi tipi obuval. Vsekakor pa je treba v prvi vrsti paziti na to, za kateri letni čas kupujete obutev. Še posebej zahteven je zimski čas, v katerem naša obutev ni ravno najbolj lahkotna. Na noge praviloma dajemo precej bolj robustne modele, ki nas bolje ščitijo pred mrazom, zdrsi ter še pred čim.

Še posebej na ženskih nogah se pozimi odlično obnesejo gležnarji. Odlična novica pa je ta, da so na voljo v tisoč in eni različici. V svoji garderobni omari s čevlji večina dam zato nima samo enega para tovrstnih obuval, temveč vsaj dve vrsti, ki se lahko med seboj na videz kar precej razlikujeta.

Gležnarji z visoko, srednjo ali nizko peto

Gležnarji nasploh veljajo za precej elegantno obutev, ki se lahko nosi za najrazličnejše priložnosti. Njihova stopnja elegance pa je v precej veliki meri odvisna tudi od same višine pete. Tisti z ekstra visoko peto so lahko nadvse elegantni, prav tako tudi tisti z nekoliko nižjo.

Po drugi strani pa so za ženske odlična izbira nizki gležnarji, v katerih se lahko udobno in prijetno sprehajajo skozi ves dan. Nizka peta je še posebej dobrodošla za tiste predstavnice nežnejšega spola, ki niso vajene visoke pete in bi jih ta lahko precej ožulila pa tudi sicer poškodovala nogo.

Gležnarji so dobra izbira tudi za moške

Še zdaleč pa ne velja, da imajo gležnarji dobro ime samo pri ženskah. So namreč tudi prvovrstna moška obutev za zimski pa tudi pozno jesenski čas. Tudi za predstavnike močnejšega spola obstajajo številne različice takšne obutve.

Nasploh torej lahko rečemo, da so gležnarji ena od najbolj priljubljenih vrst obuval na sploh. Veljajo za eno od najprimernejših vrst čevljev za zimo. Če boste kupili takšne, ki so izdelane iz visoko kakovostnih materialov, lahko pričakujete, da vam bodo odlično služili kar nekaj sezon. Poleg gležnarjev pa tako ženske kot moški v tem času leta nadvse radi posežejo po bulerjih. Ti so še posebej robustno zasnovani in vas dobro obvarujejo tudi pred hujšimi morebitnimi zdrsi. Nenazadnje ne pozabimo še na piščančke, ki se prav tako lahko ob bok postavijo tudi pogosto zaželenim zimskim čevljem.

Objave iz iste kategorije: