Bolj bel nasmeh tudi pri Evropejkah

Zakaj se v zadnjih časih zelo veliko pripadnic nežnejšega spola odloča za beljenje zob? Trend prav gotovo prihaja iz Združenih držav Amerike, kjer se beljenje zob uporablja že skoraj na vsakem koraku. Čez lužo je postopek priljubljen že kakšni dve desetletji. Sprva med estradnicami in estradniki, med medijskimi osebnostmi, nato pa čedalje bolj med povsem navadnimi smrtniki.

Beljenje zob je zelo priljubljeno tudi med pripadniki moškega spola, sploh če se ti pojavljajo v medijih. Ni čudno, da se je torej ta trend v zadnjem desetletju postopoma začel uveljavljati tudi na stari celini. Predvsem so trendu belih in svetlečih zob podlegle Evropejke v zadnjih nekaj letih. Ženske, pa tudi moški, so namreč ugotovili, da bel in sijoč nasmeh pomladi obraz in nam izbriše kar nekaj let po videzu. Seveda pa daje tudi občutek zdravja, mladosti in življenjske moči. Lep nasmeh v trenutku polepša obraz.

Izbriše leta in posledice nezdravih navad

Beljenje zob je postopek, ki lahko izbriše tudi posledice kadilskih let določenega posameznika. Predvsem pri ljudeh, ki so bili včasih strastni kadilci, se posledice nezdravih navad poznajo na koži in tudi na zobeh. Kadilski zobje so rumenkasti ali celo sivih odtenkov. Veliko pa je odvisno tudi od dednosti, ne le od življenjskega sloga in skrbi za zdravje zob. Nekateri ljudje so bolj nagnjeni k rumenkastim zobem, kar pa ne pomeni, da njihovi zobje niso zdravi.

Dosegljivo vsakomur

A kljub temu, je pomemben prav videz zob. Zato si lahko oddahnemo, saj lahko za bel nasmeh poskrbimo kar sami. Postopek beljenja zob pri strokovnjakih, je dandanes dosegljiv prav za vsak žep. Običajno za tak poseg odštejemo od nekaj deset do nekaj sto evrov, odvisno od uporabljene metode in trajanja učinka. Kar pa se tiče zapletov, ki jih lahko tak postopek prinese, se pojavlja kvečjemu začasna občutljivost zobne sklenine na hladno ali toplo. Pa tudi ta občutljivost kmalu mine.

Vsi, ki se odločijo za beljenje zob, so seznanjeni, da postopek ni večen in da na obarvanost zob vpliva tudi hrana in pijača, ki jo uživamo. Zato za dolgotrajne bele zobe priporočajo izogibanje kavi, pravim čajem, rdečemu vinu in čokoladi.

Smešne majice si lahko natisnimo po svojih lastnih željah. Več informacij o tem pa če sledite povezavi.

Objave iz iste kategorije: