Nova domena za pridobivanje velikega števila novih strank

Pazljivo izbrana domena poskrbi za privabljanje velikega števila potencialnih kupcev. Za vaš posel to pomeni, da dobro izbran naziv poveča profit vašega spletnega mesta oziroma trgovine. Priporočljiva je registracija večjega števila domen z različnimi končnicami, kar poskrbi za doseg večje populacije.

Prav tako pa si na ta način zagotovite, da do domene ne more dostopati vaša konkurenca. S tem zaščitite svojo blagovno znamko in vaše izdelke. Ostanete tudi korak pred konkurenco.

Unikaten naslov spletne strani

Vsaka domena predstavlja unikaten naslov spletne strani. Vsaka ima svojega lastnika, kar pomeni, da vam je po registraciji nihče ne more prevzeti. Nova registrirana domena poskrbi, da unikatnost vaše blagovne znamke ostane zaščitena. Strokovnjaki priporočajo, da hkrati zakupite več različnih končnic, saj s tem poskrbite za doseg večjega trga. Obenem konkurenci preprečite, da bi registrirala enak naziv spletnega mesta z drugo končnico in s tem prevzela vaše stranke. Zakup je možen samo za določeno obdobje, nato pa morate naročnino podaljšati. V kolikor je namreč ne podaljšate, je domena po 30 dneh spet prosta in ji sme prevzeti kdorkoli.

Izbira učinkovitega naziva

Tako, kot pri izbiri otroškega imena, morate biti pazljivi tudi pri izbiri naziva domene, ki jo registrirate. Vaša nova domena bo namreč z vami daljše obdobje, zato bodite malce pazljivi. Priporočljivo je, da sam naziv odseva tudi vrsto dejavnosti oziroma vašo blagovno znamko. Lahko izberete nekaj izjemno očitnega, ki v samem nazivu zavzema povzetek vaših storitev ali izdelkov,ki jih prodajate. Lahko izberete tudi sam naziv podjetja. Lahko pa se odločite za nekaj lažje zapomljivega, kar se po možnosti tudi rima.

Izbira domenske končnice

Čim ste izbrali naziv domene in morda tudi poddomene, se morate lotiti tudi iskanja primerne končnice. Slednjo izberete na podlagi trga, ki ga želite izkoristiti in glede na možnosti potencialne širitve. Priporočljiv je zakup nacionalne končnice, kot so si., eu. in podobno. V kolikor gre za vladno stran, izberite .gov, izberete pa lahko tudi bolj nenavadne.

Za nekatere zadostuje preprosta domena z eksotično končnico, kot na primer .asia, .europe in podobno. Spet drugi posežejo po individualno izbrani končnici, ki si jo sami izmislijo.

Objave iz iste kategorije: