Fiamm akumulator visoke zanesljivosti

Že nekaj stoletij je mimo, kar so se domislili možnosti, da bi shranjevali električno energijo preko kemične energije. Morda se je zamisel sprva zdela nekoliko neuporabna, saj je prva baterija nastala že v 18. stoletju, ko dejansko niti ni bilo naprav, kot jih poznamo danes, in se je zdelo, da je prihodnost baterije morda v industriji, vsekakor pa ne v domači uporabi.

fiamm-akumulatorČe bi ljudje tistega časa vedeli, kaj vse nam bodo nekoč omogočili baterije in akumulatorji, bi ostali odprtih ust. In razvoja še ni konec – podjetje Fiamm akumulator, ki ima sedež v Italiji, nam ponuja veliko presenetljivih možnosti za shranjevanje energije v prihodnje.

Fiamm akumulator – več kot proizvodnja baterij za avte

Akumulatorji se uporabljajo za skladiščenje energije pri transportu, signalizaciji, varovanju, računalniških tehnologijah, telekomunikaciji … Prvi, najstarejši akumulatorji oziroma baterije so bili nikelj-kadmijevi in svinčeni, še danes pa imajo svinčeni akumulatorji podobo plastičnega ohišja škatlaste oblike, v njih pa se kot elektrolit uporablja žveplena kislina. Podjetje Fiamm akumulator še danes proizvaja tako svinčene akumulatorje kot tudi druge. Osredotočajo pa se seveda na prihodnost, ki naj bi bila veliko bolj zelena. Fiamm akumulator se namreč zaveda, da je proizvodnja akumulatorjev obremenjujoča za okolje, zato je že pred mnogimi leti pričel tudi z razvojem novih, sodobnejših tehnologij. Že dolgo namreč ni več izziv narediti zelo zmogljiv akumulator ali shraniti veliko energije v majhno baterijo – izziv je poskrbeti, da postanemo pri tem bolj prijazni do narave. Podjetje ve, da bo nekoč vsak Fiamm akumulator del zgodovine, kajti tehnologije, ki jih razvijajo danes, dobo prinesle nekaj povsem drugega – osredotočajo se na inovativne rešitve shranjevanja rezervne energije v stavbah, v vozilih, in tudi energije, ki se jo pridobiva na primer v vetrnih elektrarnah in drugih sistemih za pridobivanje električne energije. Mojstrstvo namreč že davno ni več v tem, da energijo pridobimo – mojstrstvo je v tem, da jo lahko shranimo oziroma skladiščimo.

Fiamm akumulator pri svoji tipični uporabi

Kljub temu, da ima podjetje Fiamm akumulator (ebax.si) visoke cilje, pa so zaenkrat še vedno najboljši tržni izdelek akumulatorji, namenjeni vsakdanji uporabi – torej uporabi v vozilih. Fiamm akumulator velja za zelo zanesljivo in cenovno ugodno izbiro ne glede na to, ali ga uporabljate za avto, motor, avtodom ali katero koli drugo vozilo. In zakaj ne bi izbrali prav Fiamm akumulator, ko pa veste, da s tem vlagate v prihodnost – tisto bolj zeleno prihodnost, ko bodo Fiamm akumulatorji skladiščili zgolj še energijo iz vetrnih, sončnih in drugih okolju prijaznih elektrarn.

Objave iz iste kategorije: