Odlično prevozno sredstvo za krepitev telesa in duha

gorsko kolo

Razgibavanje telesa je izredno pomembno iz mnogih dejavnikov. Posamezno gorsko kolo nam omogoča, da krepimo noge in roke na učinkovit način. Ker ima ojačan okvir, večji profil gum in bolj vzdržljivo vzmetenje, je idealno prevozno sredstvo za vožnjo po bolj grobem terenu. Seveda pa poznamo tudi izvedbe, ki so namenjene izključno za urbana okolja. Neglede na naš stil in vrsto vožnje je izredno pomembno, da se zavedamo prednosti ene in druge zvrsti omenjenega vozila. Tako bomo lažje ohranjali večjo varnost in višjo učinkovitost pri vožnji po brezpotjih ali mestnih poteh.

Čemu je namenjeno gorsko kolo?

Vožnja po razgibanem terenu zahteva drugačen pristop  pri izbiri osnovne opreme in obliki vsakega vozila. Tudi gorska kolesa temu niso izjema. Vsebujejo ojačano ogrodje, večja kolesa oziroma profil gum, več prestav in pogosto tudi vzmeti. Uporaba sistema vzmetenja je ključna za kolesarje, ki vozijo po brezpotjih in drugače grobem terenu. Kakovostno gorsko kolo z vzmetenjem olajša vožnjo čez ovire, kot so korenine, kamenje, previsi terena in podobno.

Gorsko kolo je namenjeno za kolesarje, ki vozijo po grobem terenu.
Gorsko kolo je namenjeno za kolesarje, ki vozijo po brezpotjih in drugače grobem terenu.

Prednost gorskih koles je ta, da jih lahko uporabljamo za vse namene in vrste vožnje. Nič ni narobe, če se z omenjenim kolesom odpeljemo v mesto, službo ali po drugih opravkih. Največjo prednost pa bomo imeli, če ga bomo uporabljali za vožnjo po razgibanem terenu, kjer je potrebna vzdržljivost, dober oprijem gum in kakovostni menjalnik.

Čemu služijo cestna kolesa?

Top 7 najboljših cestnih koles

Vožnjo po asfaltu ali drugi trdi površini je mogoče z uporabo raznolikih prevoznih sredstev. Pri potovanju po urbanih okoljih in urejenih poteh so cestna kolesa izredno učinkovita. Imajo zelo lahek okvir in vsebujejo aerodinamično obliko. Namenjena so doseganju višjih hitrosti kot tudi udobja kolesarja. 

Objave iz iste kategorije: