Risanka Pujsa Pepa

Pri nas doma imamo novo obsesijo, ki se ji reče risanka Pujsa Pepa. Zdi se, da smo se prav vsi zaljubili vanjo, celo mož, ki je prej program z risankami ob prvi priložnosti vedno prestavil na šport.pujsa-pepa-risanka
Zakaj je risanka Pujsa Pepa tako posebna? Težko je reči, zakaj je mala pujsa tako ljubka, a meni je najbolj všeč zato, ker ima vedno simpatične domislice. Za razliko od mnogih drugih otroških risank, so risanke o Pepi povsem preproste. Nenazadnje tudi narisane niso na kak poseben, umetniški način, temveč se zdi, da so izhajali iz preprostih otroških ilustracij. Risanka Pujsa Pepa tako dokazuje, da za risanke, ki so otrokom takoj všeč, ne potrebuješ veliko. Nobenih zapletenih in dragih postopkov animacije in posebnih efektov ni treba – dovolj je le simpatičen, ljubek karakter, ter odlična ideja.

Pujsa Pepa je precej enostavna tudi glede same zgodbe. Prikazuje povsem običajno družinsko življenje, le da ne upodablja človeške družine, temveč pujske. Sicer pa je Pepa nagajiva tako kot vse deklice njenih let, bratec Jure je zvedav in neroden, tako kot so pač vsi mlajši bratci, mama pujsa je umirjena in topla gospa, oči pujs pa je tisti, ki tako kot vsi očetje rad izkoristi prisotnost otrok za kakšno traparijo ali potegavščino. Najbolj je simpatičen, kadar se sam pošali na račun svojega velikega trebuha, prav tako pa se hitro priljubi, ko peče palačinke ali je nekoliko neroden, kadar je potrebno kaj »moškega« postoriti po hiši.

Nič čudnega torej, da so se nam risanke o pujskih vsem tako priljubile. In ker je risanka Pujsa Pepa tista, brez katere ne moremo zvečer v posteljo, si je hči zaželela, da bi imela pujsasto figuro tudi na tortici za svoj rojstni dan. Nič lažjega – Pepa je tako enostavnih oblik, da sem jo z lahkoto naredila iz marcipana, zraven pa sem na torti naredila še nekaj velikih blatnih luž, po katerih Pepa najraje skače. Torta je bila seveda pravi hit, saj so bili nad njo navdušeni tako otroci kot odrasli. In kakor zaenkrat kaže, jo bo treba narediti tudi naslednje leto, saj pri nas priljubljenost risank o Pepi še niti malo ne upada.

Objave iz iste kategorije: