Ayurveda za naravno zdravje in lepoto kože

trendi sodobnega sveta nam ponujajo vračanje k naravnemu, k tistemu staremu in dobremu, kar smo v zadnjih desetletjih popolnoma zanemarili – vpliv globalizacije in sodobno potrošništvo sta nas usmerila na pot, s katere se sedaj skušamo vrniti ter ponovno poskrbeti za pristno, zdravo, naravno in preprosto življenje, ki je po meri človeku in tudi okolju, ter v katerem ne skrbimo zgolj zase, temveč si želimo tudi sožitja z našim planetom.ajurveda 

Eden izjemno priljubljenih načinov vračanja k prvinskemu in preprostemu je tudi ayurveda, indijska veda o življenju, v kateri lahko marsikdo najde navdih za svoj nov življenjski stil. Ajurveda namreč ponuja starodavna, a še kako učinkovita spoznanja, ki se nanašajo tako na telo, kot tudi na um, dušo in čustva. Pokriva torej življenje v celoti.

Ayurveda za popolnost življenja

Telo, um, duša in čustva so gradniki našega bitja v celoti. Med seboj so povezani in soodvisni, in da bi živeli dobro, zdravo ter kakovostno, moramo skrbeti za vse štiri. Ajurveda nas uči, da je naša zavest tista, ki vpliva na vse dogajanje v našem življenju, čemur gotovo ne moremo oporekati – nenazadnje vsi vemo, da lahko naše misli in prepričanja vplivajo tako na naše zdravje kot na poklicni uspeh in osebno srečo. Da bi zavest postala pozitivna in zdrava, pa moramo poskrbeti z zdravo prehrano, jogo in meditacijo, razstrupljanjem, z odpovedovanjem materialnim in egoističnim težnjam. Tako bomo zadovoljni, zaradi tega pa tudi zdravi. To pa je kakovost življenja, ki si je želimo prav vsi.

ayurveda

Nega telesa v skladu z ayurvedo

Telo je ena bistvenih kategorij našega bitja, zato ga v težnji k duhovnemu razsvetljenju nikakor ne smemo zanemariti. Je naša posoda, naše fizično udejanjenje, ki zahteva ravno toliko skrbi kot duša, um ali čustva. Da bi bila skrb za telo uspešna, nista dovolj le zdrava prehrana in gibanje, temveč so potrebna tudi kozmetična sredstva, ki telo hranijo in vzdržujejo od zunaj, torej preko kože. Nega kože za mojstre ayurvede namreč ne priča o napuhu – priča o tem, da imamo primeren odnos do fizične entitete svojega bitja.
Ajurvedska kozmetika seveda ni kozmetika, ki se proizvaja v neskladju z naravo. Pri njeni proizvodnji je potrebno upoštevati osnove ayurvedske filozofije. To pomeni, da je ayurvedska kozmetika naravna in ubrana s silnicami vesolja, saj se uporabljajo energijsko bogata, v naravi nabrana zelišča ter sadeži, gojijo se le tista, kjer nabiranje v naravi ni mogoče zaradi skrbi za okolje. Sestavine so v celoti naravne in izdelki so narejeni po naravnih postopkih, kar pomeni, da gre za kozmetična sredstva, ki so visoko učinkovita in jih telo tudi samo prepozna kot dobra in naravna.

https://www.youtube.com/watch?v=JoSujUs0Thk

Objave iz iste kategorije: