Ponuja cenejše nepremičnine Maribor?

Ste se ob pričetki gospodarske krize odločili, da boste počakali z nakupom nepremičnine? To je bila dobra odločitev, kajti cene stanovanj in hiš so se takrat pričele nižati. Precej let je bila prodaja nepremičnin v upadu in cene so postale veliko bolj dosegljive za povprečen slovenski žep. A če ste odlašali do danes, ste odlašali predolgo. Prav v zadnjem letu so cene pričele ponovno rasti. Predvsem v Ljubljani se že pozna, da je krize konec. Stanovanja so ponovno izjemno draga. Lahko pa seveda preverite ponudbo v drugih slovenskih krajih. Tudi tam gredo cene marsikje že navzgor, a ne tako hitro ter tako očitno.

Vas zanima za nakup nepremičnine Maribor?

Najdražja so vedno stanovanja v Ljubljani, kjer je največ povpraševanja, pa tudi na Obali in v mestih kot sta Kranj in Celje se številke dvigajo. Prav tako je veliko zanimanja za nepremičnine Bled. Najbolj ugoden je nakup v majhnih krajih, kjer za nakup hiš in stanovanj ni toliko zanimanja, saj se večina ljudi vozi na delo v večja mesta, kjer si želijo tudi bivati. Med temi pa je morda najbolj primeren za nakup nepremičnine Maribor. Kljub temu, da gre za drugo največje slovensko mesto, je to še vedno manj razvito od Ljubljane. Ker temelji predvsem na industriji, kupna moč narašča počasneje, to pa pomeni tudi boljše cene. Te so bile že sicer nižje kot v Ljubljani, pa tudi rast je počasnejša. Če ste v Ljubljani in nekaterih drugih mestih zagotovo zamudili pravi trenutek, lahko v štajerski prestolnici tako še vedno ujamete izjemno ugodne ponudbe.

Kako daleč je Maribor?

Mesto ob Dravi marsikoga povsem očara in prevzame in veliko je ljudi, ki pravijo, da je celo lepše od Ljubljane. Če živite in delate na Štajerskem, torej ni nobenega pomisleka – Maribor je za nakup odličen. Sicer pa danes niti ni nujno, da živite in delate v istem kraju. Avtocestna povezava je odlična, in če vam za prevoz na delo krijejo tudi potne stroške, tudi vsakdanja vožnja do prestolnice ni ovira. Pravzaprav je veliko ljudi, ki se iz Maribora vsakodnevno vozijo na delo v Ljubljano. Samo nekaj volje je potrebne … Sicer pa je tudi vmes, na podeželju, mogoče najti nepremičnine, ki so poceni, zanimive, sodobne, povrhu vsega pa še sredi narave. Če imate družino z majhnimi otroki, je takšna rešitev lahko še boljša.

Objave iz iste kategorije: