Prednosti in slabosti motorne žage Husqvarna

Na trgu je veliko modelov, primerljivih s Husqvarno 445, vendar jim ponavadi manjka ena ali dve glavni stvari, ki nas ne prepričajo. Na splošno, ta različica je odličen nakup za obdelavo lesa, rezanje lesa za kurjavo in še več.

Prednosti

Enostavna za zagon in uporabo

Ena od prvih stvari, ki jih boste opazili pri profesionalni verižni žagi Husqvarna 445, je, da jo lahko preprosto zaženete in uporabljate. Če veste, kaj počnete, lahko motor zaženete ne glede na to, ali je hladen ali vroč. In lažje veste, kaj počnete, ker ima ta model številke vzdolž vsake komponente, da vas opomni, v kakšnem vrstnem redu jih morate opraviti za pravilen zagon.

Nekoliko lahka zasnova omogoča preprosto uporabo in manevriranje, antivibracije pa so tudi zelo uporabna funkcija, ki vam omogoča, da delate s to motorno žago cel dan, brez utrujenosti zaradi vibracij.

Za svojo velikost in moč, je verižna žaga 445 zelo udobna za uporabo.

Dobra splošna učinkovitost

Če nimate namena posekati en gozd na dan, boste s Husqvarno 445 dosegli dobre rezultate. Z lahkoto boste prerezali 41 do 46-centimetrska debla in jo lahko poskusite tudi na težjih drevesih, brez strahu, da bi se zagozdila.

Če pa iščete več moči, lahko plačate malo več, da zamenjate plastično ohišje ročične gredi z veliko tršim magnezijevim. S tem boste dobili dodatno moč in vzdržljivost. Toda tudi brez te nadgradnje lahko pričakujete zanesljivo in zmogljivo verižno žago.

Slabosti

Nekatere komponente se kvarijo

Veriga vam bo povzročala težave, še posebej, če poskusite svojo srečo proti trdemu lesu – pogosto se bo zagozdila. Prav tako boste imeli težave pri nameščanju verige in včasih lahko odleti z meča, vendar se boste sčasoma navadili. Če jo resnično nameravate kupiti in uporabljati dolgo časa, je najbolj priporočljivo, da zamenjate verigo takoj, ko jo kupite.

Verjetno nam ni treba poudarjati: kot vsaka druga Husqvarnina verižna žaga, tudi Husqvarna 445 pušča veliko olja. In ni videti, da bi bilo mogoče prilagoditi pretok olja.

Ni veliko moči

Husqvarna 445 ustvarja veliko hrupa, vendar nima toliko moči. Včasih boste celo imeli težave pri rezanju 41-centimetrskih hlodov, saj motor preprosto ni dovolj velik za karkoli nad njim, razen če ga uporabljate na mehkem lesu.

Dobra pridobitev za amatersko uporabo!

Razmislite o nakupu Husqvarne 445, če je ne nameravate uporabljati na hlodih, večjih od 41 cm, in trdem lesu na splošno. Dovolj dobro opravlja svoje delo pod temi omejitvami, zato je lahko še vedno zelo dobra pridobitev za amatersko uporabo.

Objave iz iste kategorije: