Bencinska, električna ali robotska kosilnica?

Če želite kupiti kosilnico, se morda soočate s problemom izbire, glede na to, da je na trgu ogromno modelov različnih proizvajalcev. Kosilnica je vsekakor pomembna oprema, kajti ne predstavljamo si, da bi travno morali kositi kot so jo naši predniki. Nujno pa je, da se odločimo za nakup primerne našim potrebam. Navsezadnje gre za nakup, ki ima daljšo življenjsko dobo.

Za začetek se spomnimo, kakšna je razlika med bencinskimi, električnimi in baterijskimi kosilnicami. Njihove prednosti in slabosti.

Naj tvoja zelenica postane popolna s sodobnimi vrtnimi kosilnicami.

Bencinske kosilnice

So zmogljive in mobilne. Te so nepogrešljive enote za obdelavo velikih površin. So neodvisne od virov energije, kar omogoča obdelavo najbolj oddaljenih območij, trajanje njihovega dela je omejeno le z oskrbo z gorivom. Pomanjkljivosti te vrste kosilnic je običajno njihova teža in velikost, visoka raven hrupa med delovanjem in prisotnost izpušnih plinov, potreba po vzdrževanju, zamenjava potrošnega materiala in priprava na delo. Zaključek: če morate redno kositi večje površine trave, je izbira bencinske kosilnice nepogrešljiva.

Električne kosilnice

So majhne in cenovno dostopne, električna energija pa je cenejša od drugih virov energije. Posebnosti te vrste kosilnic so nižja raven hrupa med delovanjem in odsotnost škodljivih emisij. Električne kosilnice so zelo enostavne za uporabo, za začetek jih preprosto priključite v električno vtičnico. Ni treba dolivati ​​bencina, preverjati kakovost in nivo olja, filtrov, sveč itd. Zelo zanesljive, ne potrebujejo polnjenja, imajo običajno majhno težo in kompaktno velikost. Zaključek: če je kabel dovolj dolg za košnjo vaše trate, je električna kosilnica najboljša izbira.

Akumulatorske kosilnice so majhne, ​​vodljive in niso odvisne od vira energije. Pomanjkljivost te vrste kosilnice je njihova cena in kratkotrajnost dela brez ponovnega polnjenja.

Robotske kosilnice

So nova vrsta kosilnic na trgu in začenjajo pritegniti vse večje število lastnikov vrta. Enostavne so za uporabo, enostavne za namestitev in zagotavljajo kakovostno košnjo trate, ki pomaga ohranjati negovano stanje celotnega območja. Zaključek: če je površina travnika relativno majhna, vendar ni mogoče doseči podaljška, je smiselno kupiti kosilnico te vrste.

Pred nakupom še upoštevajte nekatere lastnosti kosilnic in sicer, moč motorja, širina košnje, višina reza, nastavitev višine košnje, vrsta pogona, je morda na voljo tudi posoda za zbiranje trave, material posode, možnost mulčenja, material ohišja, obdelana površina, teža in nazadnje tudi cena.

Torej, katera bo najbolje in učinkovito rešila košnjo vaše trave? Ne glede na izbiro, je seveda pomembno, da ste z nakupom zadovoljni. Pri tem vam lahko pomaga tudi prodajalec, potem, ko mu zaupate lastne potrebe in seveda tudi pričakovanja ter želje.

Objave iz iste kategorije: