Poslovna darila kot zahvala za uspešno poslovno sodelovanje

Poslovna darila sodijo v kategorijo daril, ki jih podjetja podarjajo svojim poslovnim partnerjem – kot znamenje zahvale za uspešno sodelovanje. Prav tako kot znamenje poslovne pozornosti, dobrodošlice. Veljajo za sestavni del poslovnega protokola, bontona ter poslovne komunikacije. Izmenjujemo pa si jih lahko ob različnih poslovnih stikih.

Neredko se poslovna darila zamenjujejo s pojmom promocijska darila. Slednja sodijo v nižji cenovni razred, njihov namen pa je predvsem promovirati podjetje – pokazati značilnosti ter prednosti, povečati prodajo izdelkov ali storitev. Podjetje jim množično podarja tako svojim strankam kot tudi poslovnim partnerjem.

velik izbor poslovnih daril
Neredko se poslovna darila zamenjujejo s pojmom promocijska darila.

Najbolj grobe napake pri obdarovanju s poslovnimi darili

Poslovna darila se torej praviloma podarjajo poslovnim partnerjem. Ob tem pa še zdaleč ni pomembno samo to, kaj komu podarimo, temveč tudi način podarjanja. Med najbolj grobe napake štejemo na primer to, da podjetnik pred svojega obdarovanca postavi nekaj različnih daril in si mora darilo izbrati sam.

Prav tako je v tem primeru povsem neprimerno obdarovanca vprašati, kaj si želi. Ne priporoča se podarjati preveč cenenih daril, prav tako ne preveč osebnih. Slednje pomeni, da praviloma poslovnim partnerjem ne podarjamo osebne kozmetike, spodnjega perila ter podobno. Ne spodobi se niti to, da obdarovancu na skrivaj domov pošljemo preveč drago darilo.

Kako deluje poslovno obdarovanje?

Kako se pravilno izročajo poslovna darila?

Darila za poslovne partnerje morajo biti primerno zavita. Izžarevati morajo osebnost obdarjenca, prav tako tudi podobno vaše blagovne znamke.

Preberite si več na povezavi https://www.web-strani.si/poslovna-darila-kot-zahvala-za-uspesno-poslovno-sodelovanje/

Objave iz iste kategorije: