Znaki depresije? Psihoterapija je rešitev!

Ste utrujeni, nesrečni in nezadovoljni s svojim življenjem? Nimate energije in se vam zjutraj ne ljubi niti vstati iz postelje? Ste pod velikim stresom ali imate kakšne druge težave, ki vas pestijo? Se vam zdi, da nimate nikogar, na katerega bi se lahko obrnili? To vse so lahko znaki depresije, zato jih je treba vzeti resno. Ena od možnosti, ki vam lahko pomaga pri razreševanju vaših težav, je tudi psihoterapija, ki poteka v obliki pogovora s psihoterapevtom. Ne čakajte, da znaki depresije prerastejo v resno bolezen, ampak ukrepajte takoj in se skupaj s psihoterapijo borite proti njim!

S psihoterapijo nad depresijo

Depresija je resna bolezen, ki lahko doleti prav vsakega med nami. Večina ljudi z depresijo ne išče pomoči, saj jih bolezen naredi pasivne in vdane v usodo, zato niso sposobni aktivnega reševanja svojih težav. Takrat je treba takšno osebo napotiti k zdravniku. V primeru, da pri sebi ali pri komu od svojih bližnjih opažate le določeno nagnjenost k depresiji, ki se še ni razvija, pa je pravi ukrep psihoterapija (http://www.mojpsihoterapevt.si/online-psihoterapija). Že prvi znaki depresije lahko namreč precej poslabšajo kvaliteto vašega življenja, saj se kažejo v zmanjšanem zaupanju vase, pomanjkanju energije in v nespečnosti, predvsem pa v različnih ‘črnih’ mislih in nezadovoljstvu, ki ga človek ne zna preseči.

Zakaj se odločiti za psihoterapijo?

V obdobju, ko smo nesrečni, se velikokrat umaknemo sami vase in ne iščemo pomoči. Vendar pa je to napaka, saj si včasih sami ne zmoremo pomagati. Pomaga nam lahko le izkušen strokovnjak, ki nas bo skozi pogovor vodil do razčiščevanja naših težav in odnosov s samim sabo in drugimi. Z njegovo pomočjo bomo na svoje življenje pogledali z drugega zornega kota in pridobili bolj pozitivno mišljenje. Poglobili se bomo vase in odkrili resnični vzrok naših težav. Ko bomo spoznali resnični vzrok, pa bomo lahko naredili tudi vse, da ga odpravimo. Psihoterapija nam bo vlila poguma in odkrila spoznanje, da lahko zaživimo točno tako, kot si želimo.

Psihoterapija vam lahko pomaga:

– premagati znake depresije

– razčistiti težave

– uvideti, da je življenje lepo

– postati bolj aktiven in zadovoljen s sabo

– izboljšati samopodobo

– pridobiti na samozavesti

– izboljšati medsebojne odnose v družini in med prijatelji

– spremeniti vzorce delovanja in razmišljanja, ki ne vplivajo dobro na vas

– zaživeti bolj srečno in neobremenjeno

 

Ali veste kakšni so anksioznost simptomi? Preberite si naš članek na to temo.

 

Objave iz iste kategorije: