Varilna žica – cena


Se ukvarjate z varjenjem in želite za svoje delo kakovostne materiale po ugodnih cenah? Če spadate med tista podjetja oziroma podjetnike, ki se zavedajo, da vsak cent šteje, potem ste gotovo že opazili, da je včasih mogoče prihraniti prav pri tistih stvareh, kjer to najmanj pričakujemo. Saj veste: v pisarnah se pogosto šalijo, da varčujejo celo s papirjem, v javnih zavodih se pogosto govori o tem, da se varčuje pri toaletnem papirju. V vsaki šali pa je seveda nekaj resnice. Tudi drobni prihranki štejejo in se nazadnje seštejejo v velike vsote. Pri varjenju nastopa namesto papirje ali toaletnega papirja v tej vlogi varilna žica – cena zanjo je zgolj na videz nizka.

Koliko varilne žice porabite vsako leto?

Da bi ugotovili, ali je mogoče kaj prihraniti, je treba najprej preveriti, koliko žice se porabi. Varilna žica in cena sta lahko povezani na različne načine oziroma v različnih kombinacijah. Odvisno je, kakšno žico sploh potrebujete oziroma kaj in kako boste varili. Pomembno je, kakšne kolute običajno kupujete in koliko jih kupite naenkrat. Nenazadnje pa je pomembna tudi blagovna znamka, ki jo nosi varilna žica. Cena se razlikuje glede na to, ali spada “logotip” med bolj priznane, ali manj priznane. Kako se varilna žica in cena predstavljata na trgu, pa je seveda odvisno tudi od samega prodajalca. Nekateri imajo višje, drugi nižje marže.

Preverite torej, kakšno količino žice za varjenje porabite vsako leto glede na posamezne vrste in znamke. Nato pa premislite o tem, ali je cena res takšna, da se je ne bi izplačalo znižati. Prihranek evra tu in evra tam se pri množici kolutov namreč hitro nabere!

Varilna žica in ugodno plačilo

Največkrat je varilna žica draga oziroma nam njena cena ni najbolj všeč, ker jo kupujemo v manjših količinah. Že pri primerjanju 5-kilogramskega in 15-kilogramskega koluta hitro opazimo razliko, ta pa je še bolj očitna, če majhen 2-kilogramski kolut primerjamo z velikim naročilom. Cena je najbolj ugodna, če se varilna žica naroči enkrat letno – naročite je toliko, da vam ne bodo več na voljo zgolj maloprodajne cene, temveč boste dobili velik količinski popust.

Drugo pravilo pa je seveda to, da se nikoli ne držite istega prodajalca ali znamke zgolj zato, ker ste tako navajeni. Uporabite splet in preverite, pri kateri znamki in pri katerem trgovcu je cena trenutno najnižja.

Objave iz iste kategorije: