Predpražniki za avto v igrivih barvah

Sodobni avtomobili se vedno znova postavljajo z novimi oblikami, ki nas navdušujejo s svojo estetiko. Enako veliko truda namenijo proizvajalci tudi oblikovanju notranjosti. Nato pa se pojavijo tiste stvari, brez katerih v avtomobilu ne gre, a so videti precej neestetsko.

Kaj imamo v mislih?

Predpražniki za avto so nujni v vsakem vozilu, saj tla ščitijo pred umazanijo in mokroto. Žal pa so predpražniki za avto poceni proizvod iz gume, najbolj obstojna in najbolj običajna barva pa je črna. Če vam ta ne ustreza, jo lahko z nekaj žilice za ustvarjanje tudi spremenite!

Izberite prave barve

Da bi spremenili njihov videz, se lahko predpražniki za avto enostavno porišejo ali pobarvajo. Majhen ženski avto, ki ga zunaj odlikuje čudovita modra barva, ima lahko enako modrino tudi na tleh v notranjosti. Če imate nekaj smisla za ustvarjanje, se predpražniki za avto namreč hitro obdelajo z akrilno barvo.

Zakaj prav akrilna barva? Ta deluje na večini materialov, obstojna pa je tudi na gumi, iz katere so izdelani predpražniki za avto. Kupite jo lahko v vsaki trgovini z izdelki za ustvarjanje. Če kupujete barvo v večjem supermarketu, pa preverite, da je barva zares primerna – če ne nosi oznake “akrilna”, preverite navodila za uporabo in se prepričajte, da je primerna tudi za barvanje gume.

Predpražniki za avto s preprostimi vzorci

Nič ni narobe, če se predpražniki za avto prebarvajo v celoti, lahko pa poskrbite le za detajle. Ker imajo predpražniki za avto že izoblikovanje vzorce v gumi, je najbolje, da se držite kar teh. S čopičem nanesite barvo v posamezne razdelke, torej v nižji del reliefa. Tako bo barva tudi najbolj obstojna – predpražniki za avto se najbolj obrabljajo na izbočenih delih reliefa, torej bi se tam barva sicer najbolj hitro odstranila.

Pripravite si šablono za poslikavo

Vam ni v veselje zgolj slediti vzorcem v materialu? Potem si sami zamislite, kakšno poslikavo naj imajo vaši predpražniki za avto. Naredite šablono iz kartona, ki poskrbi za zunanje meje in nanesite na gobico malo bele akrilne barve. Gobico z njo polagajte znotraj šablone, da dobite odtis podobe. Pustite, da se bela povsem posuši, nato pa preko nje slikajte z izbranimi barvami. Slike naj ne zahtevajo preveč natančnosti – tam, kjer je relief bolj opazen, namreč hitro pride do popačenja ravnih črt.

Preberite si tudi članek o tem, kako uporabne in pomembne so verige za sneg.

Objave iz iste kategorije: