Znižajte stroške in kupite kompatibilne kartuše

Kartuša je najdražji del tiskalnika, saj jo moramo ob pogostem tiskanju, pogosto menjati. Sčasoma nas nakup novih enot stane skoraj toliko kot polovica ali dejansko cel tiskalnik. Iz tega razloga je bolje, da že na začetku začnete kupovati kompatibilne kartuše Brother. Z njimi znižate visoke stroške tiskanja in tako na dolgi rok prihranite veliko denarja.

Kompatibilni izdelki niso obnovljeni ali ponovno napolnjeni, temveč so narejeni s strani drugih proizvajalcev. Narejene so v skladu s specifikacijami vaše naprave in so kot take tudi odličen nadomestek originalnih. Kupite jih lahko za različne znamke, tudi za Brother, Samsung, HP, Epson in podobno.

Cena in kvaliteta tiska

Kompatibilni izdelki so znatno cenejši od originalnih, saj so stroški proizvodnje veliko nižji. Včasih stanejo tudi do 50 procentov manj, kot originalne. Veliko ponudnikov nudi količinski popust, tako, da se vam splača kupiti več kartuš na zalogo. Na prvi pogled se kompatibilne ne razlikujejo zelo od originalnih. Študije so pokazale, da kompatibilne kartuše Brother vsebujejo več črnila in kot takšne omogočajo tiskanje večjega števila strani, kot originalne. Malo manj so primerne za tiskanje fotografij , vendar so odlična izbira za vse, ki želijo številčno črno belo izpisovanje dokumentacije.

Pomanjkljivosti in dostopnost

Malo manj so primerne za izrisovanje fotografij in barvne dokumentacije, saj zagotavljajo malo slabšo kvaliteto tiska od originalnih. So odlična izbira za vse posameznike in podjetja, ki želijo natisniti večje število črno bele dokumentacije. Ne puščajo madežev ali lis po papirju in so dostopne kjerkoli in kadarkoli. Najlažje jih je kupiti prek spleta, saj spletni trgovci velikokrat omogočajo popust na nakup večje količine izdelkov.

Konec koncev so lahko kartuše celo darilo. Resno mislim. Kartuše ali tonerji bodo vaše moške vedno razveselili, tako da če ne veste kaj bi bilo primerno darilo za fanta, se naslednjič spomnite, da so kartuše tako potrošen material, da mu bo nekaj dodatne barve vedno prav prišlo.

Dodatni nasveti za večji prihranek

Natisnite le tisto dokumentacijo, ki jo resnično potrebujete. Pri črno belem izpisovanju v dokumentu vedno posebej izberite funkcijo črno belega tiskanja. Tako tiskalnik ne bo pomotoma uporabljal barvnih kartuš, ki so tudi dražje od same črne. Prodajte prazne kartuše podjetjem, ki se ukvarjajo z reciklažo ali pa obnavljanjem rabljenih izdelkov. Nekateri predelovalci vam lahko tudi zagotovijo določene popuste v internetnih trgovinah, saj boste zaradi reciklaže obravnavani kot ekološki potrošnik.

Objave iz iste kategorije: