Predpražniki za avto naj bodo tipski

Da bi bil vaš avtomobil čim dlje dobro ohranjen, poleg tega pa tudi čist, vam lahko pomagajo tepihi oziroma predpražniki za avto. Na voljo so tako tekstilni kot gumijasti, ki nudijo še več zaščite, pri nakupu pa velja vsekakor razmisliti o tem, ali naj bodo predpražniki za avto tipski ali ne.

Tipski predpražniki za avto

Recimo, da si želite klobuk. Kljub temu, da vam zaščito glave lahko nudi obilica različnih klobukov, boste verjetno izbrali takšnega, ki vam bo prav – biti mora takšne velikosti, da se dobro poda obsegu in obliki vaše glave. In enako velja za avtotepihe.
avto_tepihi
Predpražniki za avto, ki so vam na voljo v nespecializiranih trgovinah, imajo pogosto oznako »univerzalni«, kar pomeni, da se po velikosti in obliki ne morejo hvaliti s popolnim prileganjem, temveč so narejeni tako, da naj bi zadostili nekakšnemu povprečju. Kaj se zgodi?

Univerzalni predpražniki za avto se pod stopalkami gubajo, ne prekrijejo prostora za noge v celoti, ali pa segajo preko njega. Za razliko od teh pa so tipski predpražniki oziroma tipske gumijaste preproge za avto prilagojeni posamezni znamki in modelu. Z njimi ne bo nobenih težav in v vaše vozilo se bodo dobro prilegali ne glede nato, ali imate navaden ali avtomatski menjalnik (razlika v stopalkah). Njihova prednost pa je še ena: namestijo se na originalna mesta za namestitev v vašem avtomobilu – pripnete jih v točke, ki so temu namenjene.

Kakovost in cene preprog

Največkrat se odločimo za nakup gumijastih preprog oziroma predpražnikov, saj so ti primerni za vse letne čase in dobro zadržijo blato, vodo, sneg, sol in vso drugo trdno in tekočo umazanijo. Če se odločite, da bodo v vašem avtu univerzalni predpražniki za avto, so vam ti na voljo tudi že za okoli deset evrov. A pozor! Tudi če vam ni mar oblike in priročnosti namestitve, se velja posvetiti kakovosti. Če primerjate gumo oziroma material tipskih, ki stanejo trideset evrov, z univerzalnimi, boste takoj opazili razliko. Tipski predpražniki za avto so iz veliko bolj kakovostnega in bolj prožnega materiala, kar jim zagotavlja tudi neprimerno daljšo življenjsko dobo.

In nenazadnje – marsikomu veliko pomeni tudi videz. Univerzalni predpražniki za avto imajo pogosto vzorec kvadratkov, robovi pa so nizki, kar jim daje cenen videz. Tipski predpražniki oziroma tepihi pa so oblikovani bolj domiselno, z lepo zavitimi linijami, ki dajejo videz lepega reliefa.

Objave iz iste kategorije: