Enostavno računanje plodnih dni v nekaj korakih

Obstaja nekaj trikov za izboljšanje možnosti zanositve za vse pare. Poleg dovolj spanja, izogibanja stresu in jemanja kvalitetnih prehranskih dopolnil, je izredno učinkovito tudi računanje plodnih dni in ravnanje po ovulacijskem tempu. Za postopek zanositve to pomeni, da ženska na podlagi telesnih znakov izračuna kdaj je najbolj plodna Ženska je plodna samo nekaj dni v mesecu. Samo zato, ker trenutno nimate menstruacije, še ne pomeni, da ste v najbolj plodnem obdobju meseca. Najbolj plodni ste med ovulacijo. Kdaj nastopi ovulacija pa vam telo samo sporoči.

Največja plodnost in najboljši čas za zanositev

Zanositev je možna le nekaj dni v mesecu. Sama odsotnost menstruacije ne pomeni, da ste v najbolj plodnem delu meseca. Jajčece je zrelo le enkrat v celem ovulacijskem ciklu, medtem, ko spermiji preživijo tri dni v nožnici. Najbolj natančno računanje plodnih dni je tako, da na podlagi telesnih znakov, določite prvi dan ovulacije. Najbolj primeren dan za oploditev je dva dni pred in en dan po ovulaciji. Kalkulator plodnih dni deluje tako, da če upoštevate 28 dnevni menstrualni cikel, je najbolj plodno obdobje med devetim in šestnajstim dnevom cikla. Pri pogostih spolnih odnosih na vsaj 3 dni, računanje plodnih dni ni potrebno, saj boste ujeli okno plodnosti. Pri manj pogostih odnosih pa morate prepoznati prve znake.

Prepoznavanje znakov ovulacije

Ovulacija nastopa nekje dvanajst do šestnajst dni pred začetkom menstruacije. Plodni dnevi pa je vmesno obdobje, ko je ženska zmožna zanositi ob nezaščitenih spolnih odnosih. V prvem delu ciklusa je temperatura nižja, v drugem, ki je najbolj plodno obdobje pa je za pol stopinje višja telesna temperatura. Najbolje je, da si temperaturo merite dva meseca zapored vsak dan, da določite dan začetka plodnosti. Za računanje plodnih dni opazujte tudi izcedek iz materničnega vratu. Na začetku menstruacije je nožnica suha, dva dni pred ovuliranjem pa postane izcedek bolj prožen in podoben surovemu jajčnemu beljaku. Bolj je vodena sluz, hitreje potuje sperma skozi nožnico do materničnega vratu.

Hitrejša zanositev in povečanje spolnih hormonov 

Pogosti spolni odnosi, predvsem pa ob najbolj plodnih dnevih v mesecu, so dober način za zanositev. Hkratno računanje plodnih dni in prepoznavanje telesnih znakov, pa pripomore k hitrejši oploditvi. Ženske so med seboj različne, tako kot je različen njihov cikel. Izboljšanje izločanja spolnih hormonov ter izločanja jajčec, je možno doseči tudi s kvalitetno prehrano in prehranskimi dopolnili. Dopolnila morata jemati oba partnerja, saj tako hitreje pride do nosečnosti.

Objave iz iste kategorije: