Magento in OpenCart najbolj razširjena CMSja za spletne trgovine

Si želite imeti svojo spletno trgovino? Imate produkte, ki bi jih radi prodajali preko spleta? Zagotovo ste na pravi poti do uspeha. Zakaj? Spletno potrošništvo je iz leta v leto bolj v porastu. Ljudje vse več nakupujemo preko spleta, kar je zagotovo veliko pripomoglo k razvoju številnih spletnih trgovin doma in po svetu. Tudi v Sloveniji je vse več spletnih trgovin.spletna-trgovina

Kaj izbrati? Magento ali OpenCart?

Seveda neke splošne formule pri tej odločitvi ni. Oba dva CMSja sta zagotovo najbolj razširjena tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Najbolje je, da se pred samo izdelavo spletne trgovine dobro posvetujete, kaj pravzaprav potrebujete – ali boste imeli zahtevno spletno trgovino (www.edsolution.si/izdelava-spletne-trgovine.html), koliko izdelkov bo imela vaša trgovina, ali želite ponujati zgolj izdelke, kakšne module bi potrebovali,… Vprašanj je pred samo izdelavo izjemno veliko. Izbrati Magento ali OpenCart? To je vprašanje za strokovnjake na podlagi vseh prejšnjih vprašanj. Le ti bodo vedeli, kakšna spletna trgovina je za vas kot lastnika najbolj primerna in kako boste vašo trgovino najlažje urejali.

Vsak CMS ima svoje prednosti in slabosti. Gre pa zagotovo za dva CMS sistema, ki sta si med seboj po karakteristikah izjemno podobna. Oba sta primerna za vodenje kompleksnih spletnih trgovin. Trendi sicer vsakič bolj narekujejo, da bo celotno spletno prodajo glede uporabniškega vmesnika prevzem Magento. Vendar to so zgolj predvidevanja nekaterih pripadnikov Magento sistema, s čemer pa se pripadniki OpenCart sistema zagotovo ne bi strinjali.

Vsak CMS ima svoje prednosti in slabosti. Super je dejstvo, da imata oba dva sistema na voljo tako brezplačne, kot tudi plačljive module za vse nadgradnje, ki bi si jih morebiti zaželeli tekom poslovanja. Magento in OpenCart sta za lastnika spletne trgovine in urednika zelo enostavna za uporabo. Oba dva sistema omogočata popoln nadzor nad dogajanjem v spletni trgovini, poleg vsega pa je možno preko sistema izdejati tudi račune. Skratka, lahko bi rekli, da so možnosti praktično neomejene. Potem je le stvar izvajalca, kateri sistem bolje pozna in s katerim boste morebiti tudi vi lažje upravljali. Kot smo povedali, splošnega pravila ni. Ne glede na to, ali izberete Magento ali OpenCart pa je zagotovo, da boste maksimalno zadovoljni.

Objave iz iste kategorije: