Registracija domen je obvezen postopek pri izdelavi spletnih strani

Verjetno se na tem mestu sprašujete, zakaj bi se sploh ukvarjali z registracijo domen. Razlogov za to je kar nekaj. Registracija domen je nujno potrebna, če želite imeti svojo spletno stran, če želite pisati blog, če imate podjetje s spletno trgovino in še v mnogih drugih situacijah.

Za registracijo domen je potrebno izbrati ustrezen ime

Še predno se lotite postopka registracije domen, je potrebno za domeno izbrati ustrezno ime. Kot smo že napisali, je to sestavljeno iz prvega dela, ki se v domeni pojavi pred piko. Pomembno je, da je ime kratko do 12 znakov, izvirno, brez šumnikov in številk. Če gre za posel, je priporočljivo, da je ime domene enako imenu podjetja.

Izbira imena domene
Če gre za posel, je priporočljivo, da je ime domene enako imenu podjetja.

Poskrbite za kakovostno gostovanje spletne strani

Če zmogljivost strežnika ni dobra, bodo vaši obiskovalci najhitreje opazili tako, da se bo vaše spletno mesto predolgo nalagalo. Posledica tega bo, da bodo obiskovalci hitro zapustili spletno stran in raje obiskali drugo.

Torej, če želite postati čim bolj prepoznavni, je nujno, da je gostovanje spletnih strani dovolj kakovostno. Tovrstni paketi običajno vključujejo tudi zaščito pred nezaželeno pošto, statističen prikaz obiskanosti, izdelava varnostnih kopij in še marsikaj drugega.

Vrste gostovanja spletnih strani

Ko se odločate za web hosting, je potrebno natančno vedeti za kakšne potrebe ga potrebujete. Od tega je odvisna tudi vrsta gostovanja spletnih strani. Najbolj pogosto je deljeno gostovanje spletnih strani, pri katerem si na enem strežniku delite prostor z več spletnimi stranmi.

Poleg njega poznamo še VPS spletno gostovanje pri čemer gre za osebni virtualni strežnik, zato si ne boste delili mesta z ostalimi spletnimi stranmi, najbolj zahtevana oblika gostovanja spletnih strani pa je namensko gostovanje. Tu gre dejansko za lasten strežnik v fizični obliki in si ga ne boste delili z nikomer drugim.

Objave iz iste kategorije: