O živi vodi

Kot vestna gospodinja, ki ima rada lepo urejeno stanovanje, nadvse pa tudi lep in bleščeč pribor, sem se že večkrat spraševala o kakovosti vode, ki teče skozi naše pipe. Da, prav o tem! Morda se sliši nenavadno in se zdi tovrstna povezava privlečena za lase, vendar temu ni čisto tako.

Blue Water

Ob vodi, ki me sili, da ves pribor na suho obrišem takoj, če ga perem ročno, sicer tvegam trdovratne bele lise, sem intenzivno začela raziskovati, kaj bi glede tega lahko postorila.

Ob žalostnem že znanem dejstvu, ki sem ga ob prebiranju različnih tem, povezanih z vodo, samo potrdila, da na kakovost vode predvsem vpliva kraj bivanja, saj gre za geološko sestavo tal, po katerih sama voda teče, kar vpliva na njene lastnosti, seveda nisem mogla mimo različnih člankov o vodovodnih sistemih, različnih zajetjih, obdelavi vode in nenazadnje, kot rešitvi za težave s kakovostjo vode, o najrazličnejših filtrih in filtrirnih sistemih. Pri tem je mojo pozornost pritegnila besedna zveza, ki se je začela pred kratkim pogosto pojavljati v različnih besedilih, tj. živa voda. Zato sem se odločila, da se o tem malo poučim in nekaj zanimivih trditev z vami tudi delim. O tem, ali vse drži, ali ne, pa presodite sami …

https://www.youtube.com/watch?v=50WjKwQpJNA

Delovanje in lastnosti žive vode

Živa voda, naj bi bila priznano najmočnejsi antioksidant na svetu, oz. razstrupljevalec, ki
v telesu ustvarja antioksidantsko okolje, ugodno za razvoj normalnih in zdravih celic. Nastane pri postopku posebne odbelave pitne vode. Pod pojmom obdelave, gre razumeti, da se pogovarjamo o procesu, ki se izvaja s pomočjo električnega toka. Voda se pri tem postoku tudi prečisti, saj se ob prehodu skozi posebne filtre v napravi iz nje odstranijo škodljivi elementi, kot so klor, svinec in ostale težke kovine, zlasti pa PCB ter pesticidi. Glede na kemijsko sestavo taka voda še vedno vsebuje bazične minerale ter aktivni vodik.

Ob zgoraj naštetih dejstvih, zlasti pa navedbi filtrov, ki vodo prečiščujejo, menim, da vsekakor govorimo o kakovostnejši vodi, kot priteče iz same pipe. Precej navedb pa govori tudi o boljšem počutju ljudi, ki tako vodo uživajo. Tudi glede tega je mogoče prebrati dokaj zanimivo razlago, čemu je temu tako. Zaradi bazičnih mineralov in antioksidantov živa voda nevtralizira kislo okolje in blagodejno vpliva na počutje, hkrati pa zavira nastajanje prostih radikalov, ki odločilno vplivajo na staranje. Ker pomaga vzdrževati ravnotežje v telesu med kislim in bazičnim, pomaga tudi pri preprečevanju in lajšanju prenekaterih bolezenskih simptomov.

Vsekakor je to nekaj, kar bi bilo zanimivo preskusiti v praksi.

Objave iz iste kategorije: